A kapásnövények termesztése HUMINISZ technológiával

BEVÁLT A HUMINISZ TECHNOLÓGIA!
 
Közel 1300 hektáron Solt környékén gazdálkodik a Solti Rákóczi Zrt., melynek egyik tulajdonosa ifj. Borbély István.
A saját gazdaságuk mellett igen jelentős területen integrálják a környék termelőit, különféle mezőgazdasági szolgáltatásokat nyújtanak, illetve felvásárolják terményeiket, segítenek annak értékesítésében. Igen változatos a vetésszerkezetük, amelynek döntő részét a négy fő növény teszi ki (búza, kukorica, napraforgó, repce), de foglalkoznak még árpa, olajretek, cukorrépa és zöldborsó termesztésével is. A családi vállalkozás területeinek fele öntözhető.
 
(B.I.) Mivel elég nagy területen gazdálkodunk, illetve jelentős az integrációnk is, fel kell készüljünk arra, hogy a területi adottságok, talajaink és az időjárás sokszínűsége, változatossága kihat a termelés paramétereire.
Nekünk viszont nagyon fontos, hogy ne csak magas termésátlagokat érjünk el, hanem az általunk forgalmazott termények minősége egységes és magas legyen. A termelés jövedelmezőségével így leszünk mi magunk és a partnereink is elégedettek.
 
Solton a kapásnövények mellett jó eredménnyel alkalmazzák
az őszi kultúrákban is a Huminisz termékeket
 
 
A növénykondicionálást és a növények megfelelő tápanyagellátását éppen ezért termesztéstechnológiánk fontos részének tartom. Az utóbbi évek sokszor aszályos időjárása is megtanított minket arra, hogy a növényeknek szükségük van a megfelelő és biológiai alapokon nyugvó támogatásra. A különböző stressz hatások kezelésére ezért alkalmazzuk teljes területünkön a Kondisol termékeket, amelyek fulvosavtartalma számunkra garancia a hatékonyságra.
 
Mivel üzemi szinten használjuk a technológiát, nincs mellette kontrollterület. Tavaly azonban a gyártó területi képviselőjének kérésére repcében mégis kihagytunk egy csíkot. Virágzás vége felé értékeltük közösen a két kezelés eredményét: a Huminisz technológia jótékony hatására megnyúlt a virágzás ideje, és jóval több oldalágat, kötött becőt számoltunk meg a kezeletlenhez képest. Idén a búzában tapasztaltam azt, hogy a gyomirtással egy menetben elvégzett kezelés hatása már 2-3 nap múlva látszott: a Kondisol + Solvitis zöldítő hatása nagyon meggyőző volt.
 
Minden gazdatársam számára bátor szívvel ajánlhatom a Huminisz növénykondicionáló és növénytáplálási technológiáit, mert nálunk évek óta bevált, integrációs tevékenységünkben pedig változatos körülmények között kipróbált és ajánlott technológia a partnereink számára is.
 
HASZNÁLJA ÖN IS!
 
BEVÁLT A HUMINISZ TECHNOLÓGIA!
 
A Keve cégcsoport Baracska és Tabajd határában gazdálkodik, az agronómusuk, Tóta Nándor elmondása szerint az ország egyik legszárazabb területén. A hagyományosan nagy területen vetett búza, kukorica, napraforgó és repce mellett foglalkoznak még őszi árpa, szója és zöldborsó termesztésével is, ez utóbbiakkal is jelentős mennyiségben. Ekkora területen nem meglepő, hogy a termesztés sikerét alapvetően meghatározzák a heterogén területi adottságok.
 
(T.N) A termőterület, a talaj változatossága mellett gondot okoz, hogy a csapadék évi mennyisége több egymást követő évben sem éri el az 500 mm-t, eloszlása pedig olyan egyenetlen, hogy nagymértékben kihat a gazdálkodásunk eredményességére. Emellett az elmúlt évek keserű tapasztalata volt az is, hogy az állományban elvégzett (posztemergens) kezelések is komoly stresszt jelentenek a kapásnövények számára. Az említett okok miatt döntöttünk úgy néhány évvel ezelőtt, hogy technológiánkba illesztjük a biostimulátor hatású növénykondicionáló szereket.
 
Az egyes készítményeket folyamatosan teszteltük, üzemi méretekben is kipróbáltuk. A Kondisol termékcsaládot is megnéztük a kísérleteinkben, kiértékeltük a hatását, és ma már üzemi technológiánk része a napraforgó-termesztésben. A Huminisz készítményeit csillagbimbós állapotban az állomány-permetezéssel egy menetben juttatjuk ki. Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy nem sok, de néhány termék hozta még a Kondisol + Solvitis termékek eredményét, de ár-érték arányban messze ezek bizonyultak a legjobbnak.
 
Azt gondolom, hogy a felelősen gondolkodó és gazdálkodó szakemberek számára ma már alapvető termelési elem kell legyen a biostimulátorok használata. Ezek közül számunkra ár-érték arányban a Huminisz Kft termékei váltak be leginkább, amelyek a növényvédő szerekkel egy menetben biztonságosan kijuttathatóak, és stabilan hozzák a tőlük elvárt terméstöbbletet.
 
HASZNÁLJA ÖN IS!
búza huminisz kapásnövény kukorica napraforgó növénytermesztés repce