fbpx

Az Újvidéki Nemzetközi Mezőgazdasági Vásáron jártak

Írta: Szerkesztőség - 2014 június 13.

– Társaságunk Magyarország területére érvényes kizárólagos kereskedelmi megállapodást kötött a Sabac és Prahovo városokban Nitrogén, NPK és foszfor műtrágyákat termelő üzemeket birtokoló ELIXÍR Zorka Műtrágyagyárral.

Az ELIXÍR-es termékek magyarországi bemutatkozása a most záródó tavaszi műtrágyaszezonban sikeresnek mondható, ez különösen igaz a 20% Nitrogént és 24% ként tartalmazó granulált termék az AmoSulfan, valamint az NPK 8-24-24 komplex melegen granulált műtrágya fogadtatására.

Milyen új termékekkel tervezik bővíteni piaci megjelenésüket a közeli jövőben?

– Az ELIXÍR Zorka Műtrágyagyár jelentős erőfeszítéseket tett a gyártási és csomagolási technológiája korszerűsítése érdekében. Ennek köszönhetően a tavalyi évtől egy új, 300.000 tonna/év kapacitású, komplex melegen granulált műtrágyát előállító technológiával, „Prémium”, „Standard” és „Simplex” termékekkel kívánja kielégíteni a mezőgazdasági termelők műtrágya igényeit. Ezen szegmensek felölelik a már említett AmoSulfan-t, valamint az NPK komplex melegen granulált műtrágyák széles termékskáláját mezzo- és mikorelemekkel dúsítva. Ugyancsak keresettek az ELIXÍR Zorka által előállított foszfortartalmú termékek, mint a szuperfoszfát (SSP) és a triple-szuperfoszfát (TSP) is.

A 2014. őszi szezon új terméke a granulált Nutri MAP, amely 57,1% összes hatóanyagot, ezen belül 10% Nitrogén, 40% Foszfor, valamint 3% kálcium, 4% kén és 0,1% cink hatóanyag tartalmával azonnali hozzáférhetőséget teremt az egyes növényi kultúrák gyökérzetéhez.

A hazai gazdálkodók milyen módon tudják megvásárolni az ELIXÍR Zorka Műtrágyagyár termékeit?

– Az Európai Uniós előírásoknak megfelelő ELIXÍR Zorka műtrágyák a hazai piacon jól ismert integrátoroktól és műtrágya nagykereskedőktől vásárolhatóak meg 600 kg-os BIG-BAG zsákokban, vagy 25 kg-os PE-zsákokban, egységrakományos kiszerelésben. A megrendelt termékek szállítmányozását a Dunamobil KFT. vízi úton és kamionokkal végzi a termelők tárházaiba, felhasználva 17 éves szakmai ismereteit.

Milyen tapasztalatokkal gazdagodtak az Újvidéki Mezőgazdasági Vásárra kilátogató szakemberek?

– A számos magyarországi érdeklődő – a kedvező tavaszi vásárlásokat követően – meggyőződhetett az ELIXÍR Zorka Műtrágyagyár szakmai elkötelezettségéről, a termékek kiváló minőségéről, valamint a házigazdák vendégszeretetéről.

Az Újvidéki Mezőgazdasági Vásár – csakúgy, mint minden évben – ismét felvonultatta az agrár input-, a gép-, a termény és élelmiszer kereskedelem új elemeit.