fbpx

Phylazonit – Generáció – Váltás

Írta: - 2022 január 20. -Hirdetés

A mikrobiológiai termésnövelő anyagok felhasználása kapcsán az elmúlt évtizedben mind a szakma, mind a tudomány és a termelők jóvoltából jelentős tudásanyag gyűlt össze, halmozódott fel. Ezekre a szilárd alapokra igyekeztünk építkezni, és fejlesztettük termékeinket az elmúlt években.

A kutatás és a gyártás területén alkalmazott innováció segítségével laboratóriumainkban a termelői tapasztalatokat kombinálva a leghatékonyabb, legmodernebb technológiai eszközökkel új termékeket és termékcsaládot fejlesztünk.

A Phylazonit New Generation (NG) – ezt a nevet adtuk neki – termékekben megnöveltük a baktériumtörzsek környezeti alkalmazkodóképességét, a talajban történő elterjedésének, szaporodásának képességét, stressztűrő és túlélőképességét. E termékek használatával fokozódott a növények kezdeti csírázási erélye, a gyökérfelület jelentősen nőtt (nemcsak a kontrollhoz, hanem a piacon lévő készítményekhez viszonyítva is), a szárvastagsággal együtt.

E morfológiai változások jelentősége – a termésmennyiség növekedésének lehetősége mellett – a növények ellenálló képességének fokozásában mutatkozik a szélsőséges időjárási körülményekkel szemben.

Kezelések hatása a napraforgó növények szár- és gyökérfejlődésére

Az NG termékek fejlesztése a törzsfenntartás, az oltóanyag-előállítás, a gyártás és a kijuttatás minden területére kiterjedt. Az új generációs szenzorok üzembeállításával a gyártás során a hatalmas fermentorokban is lehetőség van a sejtek szaporodási folyamatának pontos nyomon követésére, ezek ismeretében optimális körülményeket biztosíthatunk az egyes törzsek gyors és magas minőségben történő előállításához. Az új műszerek, technológiák felkutatása a fejlesztői munka részét képezi, elérésüknek csupán csak az anyagi háttér szabhat határt. Mindazonáltal sikerült megvalósítanunk e téren is céljainkat, a legkorszerűbb technológiával sikerült modernizálnunk a levegő- és vízszűrési rendszereinket.

Kezelések hatása kukoricanövények száraztömegére (30 nap)

A komplex fejlesztési technológia egyik eredménye – többek között – a termékeink eltarthatóságának növelése, minőségének megőrzése több hónapon át. A termékek kiszállítása eddig is közvetlenül a gyárból történt, megrendeléstől számított 1-2 napon belül. Ugyanakkor az eltarthatósági vizsgálatok eredménye megnyugtatóan kell, hogy hasson a felhasználókra, így akár több nappal vagy héttel is lehetőségük van berendelni a termékeket, azok minőségi romlása nélkül.

NÉBIH Pécsi Talajbiológiai laboratórium vizsgálata 2021.

A törzsek folyamatos hatékonyságvizsgálata a fejlesztői és minőségbiztosítási protokoll része. Vizsgáljuk többek között a nitrogénkötő és a sziderofortermelő képességet, az antifungális anyagok termelését, az indolecetsav termelő és a foszformobilizációs képességet, a kitináz és egyéb enzimek aktivitását.

Phylazonit Rizo NG, illetve biokontroll gomba hatása fuzárium gombára
Phylazonit Rizo NG, illetve biokontroll gomba hatása fuzárium gombára

A készítmények hatékonysága természetesen a kijuttatási technológia által erősen befolyásolt. A fejlesztéseink mit sem érnének, ha a kijuttatási technológiákra, gépi fejlesztésekre nem fordítanánk ugyanilyen figyelmet. Komplett műszaki csapat dolgozik azon, hogy az optimális megoldásokat kínálhassuk a termelők speciális igényeire, lehetőségeire. Élen járunk a baktériumkészítmények precíziós kijuttatásában, egyedi megoldásokat kínálunk bármely talajművelő eszközre és gépkonstrukcióra, teljessé téve szolgáltatásaink palettáját.

Szerző: Varga Sándor biológiai talajerő-gazdálkodási szakmérnök

Phylazonit NG