fbpx

Bemutatkozik az új KUBOTA M6002 széria

Írta: - 2022 január 20. -Hirdetés

A japán Kubota 2020-ban mutatta be egyik legújabb szériáját, az M6002 mezőgazdasági traktort. A sorozat három modellel rendelkezik, melyek az M6122, M6132, és M6142 névvel lettek ellátva. A széria ideális megoldást nyújt az állattenyésztők, és a vegyes gazdaságok számára is. Kialakításánál az olyan klasszikus Kubota értékeken túl, mint a minőség, megbízhatóság, hatékonyság, elsődleges szempontként szerepeltek még a modern gazdák igényei, a fenntarthatóság, és a megfizethető ár.

Kubota traktor
A nyers erő ott van a japán megbízhatóság és precizitás mellett (Fotó: Kubota)


Végre már Magyarországon is elérhető

A Kubota Stage V motorja ötvözi japán megbízhatóságot és precizitást a nyers erővel. A széria négyhengeres, 6100 cm³-es motorral van felszerelve, mely 121, 131, és 141 lóerővel ruházza fel a traktort, modelltől függően. A Powerboost funkcióval pedig még további 20 lóerő válik elérhetővé a szállítási feladatokhoz.

A munkavégzés hatékonyságát növeli továbbá a hatalmas, 230 literes üzemanyagtartály, és az alacsony üzemanyag fogyasztás, aminek köszönhetően hosszú órákon keresztül dolgozhat tankolás nélkül.

Kubota traktor
Az igazán nehéz munkákkal is könnyedén elboldogul (Fotó: Kubota )

Az M6002 szériában vadonatúj, 8 fokozatú powershift váltó található, mely az alapkivitelben 24E/24H tartománnyal rendelkezik, opcionálisan pedig 32E/32H, mászófokozattal is rendelkező modell is elérhető. A sebességváltás kényelmes, akár egyetlen gombnyomással, vagy az új, multifunkcionális kar mozgatásával is történhet. A szériában megtalálható az Xpress Restart funkció, mellyel a kuplung pedál használata nélkül megállíthatja a traktort.

A Kubota M6002 szériája impozáns, 7000 kg-os hátsó emelőkapacitással rendelkezik, így még az igazán nehéz munkákkal is könnyedén elboldogul. A CCLS zárt hidraulikus rendszer 115 l/perc sebességű, mely kiváló reakcióidővel ruházza fel a traktort, és több egyidejű funkció működtetésére is alkalmas. A maximális hatékonyság és termelékenység érdekében még a karbantartás is egyszerűen elvégezhető. A széria modelljei egy hidraulikus szivattyúval rendelkeznek, melyhez egyetlen szűrő tartozik.

Kubota traktor, fülke
Minden kezelőszerv a vezető keze ügyében helyezkedik el (Fotó: Kubota )


A traktor mérete ellenére kiváló manőverező képességgel rendelkezik

A hasmagassága 58 cm, mely magasabb, mint az univerzális kardánhajtású első tengellyel rendelkező traktoroké. Ezáltal ideális takarmánygyűjtéskor, vagy magas termények termesztésekor, ahol más traktorok már nem képesek károkozás nélkül dolgozni. Kis helyen is elfér, a portál hajtású első tengely és a kúpos hajtómű 55°-os kormányzási szöget tesz lehetővé.

Az igazán lenyűgöző újítás azonban a Kubota egyedülálló Bi-Speed technológiája, mely még könnyebbé teszi a kanyarodást. Ideális tapadást és kisebb csúszást biztosít az egyenletesebb, a talaj számára kíméletes fordulás mellett. Még a teljesen felemelt homlokrakodóval végzett szűk fordulási manőverek sem jelentenek problémát.

Az új M6002 szériában minden kezelőszerv jól látható, a vezető keze ügyében helyezkedik el.

A tervezés során elsődleges szempont volt, hogy a traktor egyszerűen irányítható legyen, így téve könnyebbé a munkát. A kényelmes kartámaszba integrált, többfunkciós karnak köszönhetően minden fontos kezelőegység egy kézzel irányítható. Ezen és az oldalkonzolon helyezkedik el a kezelőszervek mindegyike a könnyű elérhetőség érdekében.

Kubota traktorok
A traktor és a homlokrakodó tökéletes párost alkotnak (Fotó: Kubota)


Az M6002 széria mellé öt vadonatúj homlokrakodó modell is választható

A homlokrakodók akár prémium kivitelben is rendelhetők, melynek maximális teherbírása 2400 kg. A traktor és a homlokrakodó tökéletes párost alkotnak. Optimálisan illeszkednek egymáshoz, és hibátlanul dolgoznak együtt a maximális hatékonyság és termelékenység érdekében.

A homlokrakodó minden funkcióját egy joystick vezérli, mely ergonomikusan, a kezelőhöz közel lett elhelyezve, így könnyű és kényelmes irányítást biztosítva. A széria továbbá olyan funkciókkal is rendelkezik, mint az AUTO-LEVEL SYSTEM, mellyel egy gombnyomással visszaállíthatja a kanalat egy előre beállított pozícióba, AUTO-UNLOAD SYSTEM, mellyel ugyanilyen könnyen vezérelheti a forgófejet és a kanalat, vagy a SPEED-LINK 2 SYSTEM, amivel lehetősége nyílik arra, hogy a traktor elhagyása nélkül kapcsolja fel vagy le a munkagépeket, a hidraulikus vagy az elektromos funkciókat.

Precíziós gazdálkodásra is tökéletes választás

Az M6002 modellek opcionálisan felszerelhetők 7″-os K-Monitorral, ISOBUS rendszerrel és automata kormányzással. A K- monitor felhasználóbarát, minden funkció könnyen beállítható és egyszerre látható minden fontos információ. Beépített GEOCONTROL-lal rendelkezik és kompatibilis minden vezető gyártó FMIS (Farm Management Information Systems) rendszerével.

A szériáról még további információt nyújt a Két-KATA Kft videóbemutatója, melyben Szabó István ügyvezető ismerteti, és gyakorlatban bemutatja a traktort
Két-Kata Kft.