fbpx

A Kubota piacra dobja a vadonatúj M6002 traktorsorozatot

Írta: Szerkesztőség - 2020 február 27.

A Kubota nagy örömmel mutatja be új M6002 traktorszériáját. Az első traktor a FIMA 2020-on (mezőgazdasági gépek nemzetközi vására) mutatkozik be, amelyet 2020. február 25. és 29. között rendeznek meg a spanyolországi Zaragozában. Az új traktort teljes egészében a Kubota fejlesztette ki, és ezzel az állattenyésztők és a vegyes gazdaságok számára egyaránt teljes körű megoldást kínál. A forradalmian új M6002 sorozat három modellt foglal magában: az M6122-t, az M6132-t és az M6142-t. Az M6002 széria jellemzőinek középpontjában a fenntarthatóság mellett a modern gazdák igényei állnak.

Az M6002 széria négyhengeres, 6108 Stage V motorral van felszerelve, amely a Stage V normáknak felel meg. Ennek köszönhetően megbízhatóbb és hatékonyabb, mint elődje. Három teljesítménykategóriában lesz elérhető: 121, 131 és 141 lóerős változatban, valamint további 20 lóerő is elérhető a szállítási műveletekhez. A motor karbantartási jellemzőinek javítása érdekében a DPF-rendszer tisztítási intervalluma 3000-ről 6000 órára emelkedett. A szériát 230 literes, nagyméretű üzemanyagtartállyal szerelték fel, amely hosszú munkanapokon válik igazán hasznossá.

A sebességváltója teljesen új: 8 fokozatú powershift váltóval rendelkezik. Emellett két beállítási lehetőség áll a kezelő rendelkezésére, melyek közül választva eldöntheti, hogy a magas sebességhez igazodjon vagy a legnagyobb vontatási erőt érje el. Ezek a powershift modellek már tartalmazzák az új Xpress újraindulási funkciót, amely közvetlenül a fékpedál aktiválásával vezérli a fő tengelykapcsolót. Ezzel a funkcióval a vezető a kuplungpedál használata nélkül megállíthatja a traktort.

A traktorcsalád kiemelkedik kategóriájából új, hatalmas vezetőfülkéjének kitűnő belső és külső megjelenésével. A fülkében új, multifunkciós kartámasz található, amely irányváltóval, motormemóriával, függesztőkar-vezérléssel és automatikus váltóvezérléssel rendelkezik. Az ergonomikus konzol az összes funkció működtetését a vezetőülés jobb oldalán teszi lehetővé, és a kartámaszhoz képest ugyanazon a köríven helyezkedik el, a vezető maximális kényelmének biztosítása érdekében. A széles napfénytető optimális kilátást kínál, különösen a homlokrakodó alkalmazásakor. A gép alapfelszereltségként 10 db teljes LED-munkafényszóróval, illetve 6 db opcionálisan kérhető kiegészítő LED-es munkafényszóróval rendelkezik, a még jobb, 360 fokos láthatóság érdekében. Végül, de nem utolsósorban, a fülke mechanikus fülkefelfüggesztéssel, valamint Premium Grammar üléssel van felszerelve, ezzel biztosítva az elérhető legmagasabb szintű kényelmet.

Az új, nagy teherbírású hátsó és első tengely lehetővé teszi a nehéz teherrel való gyors közlekedést és a nehéz homlokrakodós feladatok elvégzését. Az alapfelszereltséghez tartozó Kubota Bi-speed rendszer csökkentett 4,5 méteres fordulási sugarat biztosít, így az M6002 a legjobb traktorválasztás szűk munkaműveletek esetén.

Az M6002 sorozat további előnyöket nyújt a 115 l/perc sebességű, zárt rendszerű CCLS szivattyúval ellátott hidraulikus rendszerének köszönhetően, amely javítja a traktor reakcióképességét.

Az M6002 sorozat lenyűgöző, 7000 kg-os emelőkapacitással és 115 l/perc szállítási képességgel rendelkezik, amelynek köszönhetően az összes gépet maximális termelékenységgel és hatékonysággal kezeli.

További főbb jellemzők:

• A jól ismert 7”-os ISOBUS K-Monitor rendelhető kiegészítő.
• Megrendelhető az Autosteer kormányzási rendszer, a nagyobb termelékenység érdekében.
• Az 540/540E/1000/1000E TLT-sebesség alapkivitelben elérhető.
• Automatikusan szabályozott kapcsolás a lágy és egyszerű indításhoz.
• Állítható sima indítás funkció a K monitor 7”-lal.
• Kardántengelykapcsoló-vezérlés a hátsó sárvédőn vagy közvetlenül a kartámaszon.
• Overdrive rendszer az alacsony zaj és üzemanyag-fogyasztás biztosításához 40 km/h sebesség és 1640 ford/perc motorfordulatszám mellett.
• Automata váltás mód.
• Széles homlokrakodó-választék 5 modellel, az alaptól a prémium szegmensig.


Germán Martínez, a Kubota Holding Europe traktorértékesítési üzletágának elnöke elmondta: „Az új M6002 sorozat egy teljesen új koncepció, amelyet a Kubota 100%-ban saját maga épített. Az M6002 kielégíti az állattenyésztők és vegyes gazdaságok igényeit, akik erős gépet, hatékonyságot, alacsony üzemeltetési költségeket, manőverezhetőséget, könnyű kezelhetőséget és kényelmet keresnek, a Kubota tartósságával és megbízható hírnevével kombinálva.

Ennek az új traktornak a felhasználói olyan nagyszerű tulajdonságokban fognak részesülni, mint például az Xpress újraindító funkció, a hatékony, új, 8 sebességű erőátviteli rendszer és a 4,5 méteres fordulási sugár, a szabadalmaztatott Kubota Bi-speed rendszernek köszönhetően. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy ezt az új M6002 sorozatot az állattartók, a vegyes szántóföldi gazdaságok és professzionális szolgáltató cégek részére is örömmel ajánlhatjuk. ”

A traktor 2020 második felétől lesz elérhető.