fbpx

A legnagyobb agrár seregszemle 2012-ben: AGROmashEXPO

Írta: Szerkesztőség - 2012 január 31.

A jövő évi AGROmashEXPO ismét az agrárágazat legszélesebb körű bemutatkozása lesz. Már most kétszerese a kiállítók által lefoglalt terület a tavalyinak, azaz nettó 19.000 négyzetmétert már biztosan megtöltenek, és még mindig érkeznek a jelentkezések.

2012. január 25-28. között a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban egy átfogó agráripari fórum várja a látogatókat: a széleskörű gépválaszték mellett az input és a logisztika is egyre erősödő kínálattal jelenik majd meg.

A tematika bővítésével a mezőgazdasági vállalatok, a gazdálkodók beszerzésének optimalizálását segíti a rendezvény.

A 2012-es év kuriózuma, hogy a KITE Zrt. is megjelenik a kiállítók között, méghozzá önálló pavilonban.

 

Először Magyarországon az „Év traktora 2012” nyertesei:

További különlegessége a kiállításnak, hogy Hannover után a 2012-es AGROmashEXPO kiállításon tekinthetik meg először a látogatók az Év traktorait, hiszen mindhárom kategória nyertese jelen lesz a kiállításon:

Az „Év (szántóföldi) traktora 2012” cím nyertese: John Deere 7280R nehézuniverzális traktor (KITE Zrt. – F pavilon)

Az „Év speciális traktora 2012” cím nyertese: Antonio Carraro TRH 980 ültetvénytraktor (Agrolánc Kft. – G pavilon)

Az „Év aranydizájnú traktora 2012” cím nyertese: Massey Ferguson 7624 Dyna VT nehézuniverzális traktor (Austro Diesel – A pavilon)

A három kiállítást komoly szakmai programok kísérik: konferenciák és rövid pergő előadások a Fórum Színpadon technológiai újdonságokról, az ágazatot érintő aktuális kérdésekről, finanszírozásról.

Egy kis ízelítő a programból:

Január 25-én a VM Mezőgazdasági Intézet által szervezett Műszaki kutató műhelyek az agrártermelés gyakorlatában c. konferencia, valamint a Fórum Színpadon a miniszteri megnyitó és díjátadás után a Vidékfejlesztési Minisztérium és a kiállítás fővédnöke, az Agrármarketing Centrum szakmai programja várja a látogatókat.

Január 26-án a Magyar Mezőgazdaság által szervezett Agrármarketing és Média Napra kerül sor.

Ugyanezen a napon a Fórum Színpadon a Növénytermesztési Nap keretében a Gabonatermesztők Országos Szövetsége által szervezett előadások lesznek, melyek témái között szerepel például a vetőmag hamisítás, a növény védőszer hamisítás és a gabonapiaci trendek.

A SZŐLÉSZET ÉS PINCÉSZET kiállításhoz kapcsolódó szakmai program is több érdekességet kínál majd, mint például „Szőlő-bor-egészség”, magyar borászok nemzetközi borversenyeken.

A 2012-es vendég borrégió bemutatkozás pedig a Balatonfüred és Környéke Borút Egyesület szervezésben valósul meg előadásokkal és kóstolókkal.

 

 

Társkiállítások: MAGYAR KERT, SZŐLÉSZET ÉS PINCÉSZET

További információ: www.hungexpo.hu/agromashexpo