fbpx

A Massey Ferguson három modellel bővíti az MF 3700-as szériát

Írta: Csomor Zsolt - 2019 május 20.

A Massey Ferguson három modellel bővíti a népszerű MF 3700-as traktorszériát. Az új verziókkal a kis-univerzális szegmensben érhetnek el a gazdálkodók magas felszereltségű, robusztus erőgépeket.

A 2018-ban bevezetett MF 3700-as széria eddig a keskeny nyomtávú traktor iránt érdeklődők, főleg ültetvényeken gazdálkodók választása volt. A sorozat népszerűségét a szinte minden célterület lefedését szolgáló, 76 típusváltozatból álló kínálat adta. A gépek felszereltségben bármilyen egyedi igénynek megfelelnek.

Az új 75, 85 és 95 lóerő teljesítményű MF 3700 AL verziók most a kompakt szegmensben gazdálkodók igényeit elégítik ki, akik egy szőlőstraktornál robusztusabb, szélesebb és nagyobb teljesítményű gépet keresnek, de nincs szükségük nagy szántóföldi traktorra. A kényelem és a hatékonyság magas felszereltséggel érhető el. A Massey Ferguson modellkínálatát tekintve az MF 4700-hoz hasonló méretűek az új gépek, azonban azoknál jóval magasabb felszereltséget kínálnak. Az MF 5700 széria pedig jóval nagyobb testű, mint az új MF 3700 AL traktorok.

Mindegyik új modell alapfelszereltségben széles, teljesértékű fülkével, illetve síkpadlós kialakítással rendelkezik. Opcionálisan lehetséges olyan fülkével rendelni a gépeket, ahol a fülkemagasság nem haladja meg a 2,44 métert. Mindkét verzió meggyőző fordulékonyságot, elsőosztályú munkakényelmet és hatékonyságot kínál még a legszűkebb helyeken is.

Az erőforrás mindhárom modell esetében egy négyhengeres 3,4 literes motor, ami a legmodernebb technológiát nyújtja. A gyártó 600 üzemórás szervizintervallumot javasol. Az erőteljes, robusztus traktorok az alap MF 3700 szériához képest hosszabb és szélesebb alvázzal rendelkeznek.

A magas alapfelszereltség mellett prémiumszintű az opciózási lehetőség is, ami révén szinte bármilyen egyedi igényt képes kielégíteni, legyen szó akár funkcionális vagy kényelmi extráról. A stabil, mégis kompakt méretek nem érintik a fülkét, ugyanis az MF teljesértékű helykínálattal rendelkezik: a kabin 20 cm-rel szélesebb, mint a meglévő MF 3700 S/F keskeny nyomtávú modelleké. A belső térben maximálisan komfortos és modern munkahely lett kialakítva légrugózású üléssel, klímaberendezéssel, opciós USB-csatlakozással ellátott gyári rádióval, elektromos tükörfűtés és beállítási lehetőséggel. Az erőgépek bőven elegendő tömeggel bírnak homlokrakodós munkavégzéshez is, ami által állattartó telepeken is népszerűek lehetnek.

Minden MF 3700 AL modell az iparágban vezető Massey Ferguson 24/12 PowerShuttle váltóval felszerelt, ami SpeedShifttel egészül ki (kétfokozatú, terhelés alatt kapcsolható fokozat). Ez lehetővé teszi a három tartomány mindegyikében található 8 „kuplungmentes” sebesség egyszerű kapcsolását a váltókaron lévő nyomógomb segítségével.

Ezen túlmenően az egyedülálló MF multifunkciós joystick átfogó váltó és hidraulika vezérlést kínál. A joystick kezelőbarát mivoltát jelzi, hogy 2018-ban Olaszországban innovációs díjat nyert vele a gyártó a Feragricola kiállításon: a zsűri a kuplung, irányváltás, terhelés alatti kapcsolás, kiadószelepek és a kiegészítő funkciók egy karról való kezelését jutalmazta.