fbpx

A mezőgazdasági őstermelőket kérdezi az AKI és a NAK

Írta: Csomor Zsolt - 2018 július 21.

Az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI) és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) kutatást végez a mezőgazdasági őstermelők adózásáról és járulékfizetési szabályairól, adta hírül az AKI. A felmérés célja a mezőgazdasági termelők jelenleg érvényes őstermelői adózással és járulékfizetéssel kapcsolatos véleményének feltárása, ami alapján javaslatok fogalmazhatók meg egy esetleges átláthatóbb, világosabb szabályozás kialakításához.

A kérdőív két fő részből áll: az első részben az őstermelői adózásra vonatkozó kérdések felmérése történik, külön vizsgálva a csak az őstermelőként gazdálkodók válaszait, illetve azon válaszadók körét, akik őstermelői tevékenységük mellett egyéb, a családi érdekkörben tartozó gazdálkodó egységekkel (kft., bt., egyéni vállalkozó stb.) is rendelkeznek. A második részben a járulékfizetéssel kapcsolatos kérdések találhatók.

A kérdőív kitöltése önkéntes és anonim, mintegy 10-15 percet vesz igénybe. A kapott információkat bizalmasan kezelik, azokhoz kizárólag a kutatásban résztvevők férnek hozzá. Az adatokat csak a fenti célokra használják fel, legfeljebb a kutatást követő öt évben. Egyedi adatokat nem hoznak nyilvánosságra, illetve nem adják ki harmadik fél részére. A felmérésben résztvevők a kérdőív kitöltésével hozzájárulnak, hogy a kérdőívre adott válaszaikat a jelzett kutatási célra felhasználják.

A kérdőív elérhető: https://www.aki.gov.hu/kerdoiv/7

Összeállította: Csomor Zsolt