A növényi alapú hozamfokozók következő generációja: a Digestarom® DC

Írta: Szerkesztőség - 2020 február 01.

Az antibiotikum-használat csökkentése érdekében

A BIOMIN széles körben elismert, mint a világ egyik vezető növényi alapú takarmányadalék gyártója. Több mint 150 kutatóintézettel való szoros együttműködésben végzett, 30 éves kutatás-fejlesztésének köszönhetően jött létre a forradalmian új Digestarom® DC termék, amely a növényi adalékok következő generációjának számít.

Manapság a különböző gyógynövényekből, fűszerekből és egyéb növényekből származó adalékokat (fitogének) előszeretettel alkalmazzák természetes hozamfokozóként. Ezek a takarmányfelvétel javítása mellett stimulálják az emésztési folyamatokat, valamint csökkentik a hasmenés előfordulását – köszönhetően az összetevők baktérium- és vírusellenes, antioxidáns, és nyugtató hatásának –, ezáltal a bélflóra összetételének javulását eredményezik, elmozdítva azt a jótékony flóra irányába.

A Digestarom® DC ízfokozókból és biológiailag aktív összetevőkből áll, melyek a Biomin® Duplex Capsule technológiába vannak ágyazva. A mikrokapszula magjában és a burokban lévő különböző növényi anyagok válogatott keveréke maximalizálja a növényekben rejlő egyedi pozitív hatásokat. A kapszula folyékony magja a bél mikroflórájának kialakításában játszik szerepet, a kapszula anyagába ágyazott összetevők az étvágyra és a belső elválasztásra hatnak, mialatt az egyéb gyógynövények és a kivonatok a bél védelméért felelősek. Az illat- és ízfokozó összetevők stimulálják az állatok nyál- és emésztőnedv-elválasztását, valamint fokozzák az enzimkiválasztást a szájtól kezdve az emésztőrendszer teljes hosszában, ami a tápanyagok jobb lebontásához vezet.

A Digestarom® erősíti az Nrf2 átíródási faktor kifejeződését is, amely felelős a szervezetben a gyulladáscsökkentő- és antioxidáns hatásért. Ez az emésztőrendszer kiegyensúlyozottságához vezet, mely sokkal jobb tápanyagemésztést eredményez, ezáltal javul az állatok egészségi állapota is. A termék specifikus formulájáról az is bizonyított, hogy segít a különböző terheléssel járó termelési időszakok alatt azáltal, hogy megerősíti a bélhámsejtek közötti fehérje összeköttetéseket (tight junctions).

Az innovatív Biomin® Duplex Capsule részecskék könnyen felvehetőek, mivel egyöntetűen – apró méretük miatt – homogénen elkeverhetők a takarmányban. Gyakorlatilag minden egyes pelletben megtalálható legalább egy Biomin® Duplex Capsule részecske. A kapszula által a Digestarom® DC aktív összetevői folyamatosan szabadulnak fel az emésztőrendszerben, így célzottan tudjuk bejuttatni azokat a növényi eredetű összetevőket, melyek a haszonállatoknál a maximális hozadékot biztosítják.

A BIOMIN egyedülálló kapszulázási-technológiája ugyanakkor megvédi az esszenciális olajokat a takarmánygyártásnál fellépő hőterheléssel szemben.
„A Digestarom® DC egyedülálló kapszulázási-technológiáját úgy alkottuk meg, hogy a specifikus növényi összetevőket célzottan szabadíthassuk fel az emésztési folyamat során annak érdekében, hogy biztosítsuk a kívánt hatásokat. A Digestarom® DC új hármas-hatás formulája – többek között – javítja a takarmány ízletességét, fokozza az emészthetőséget, csökkenti az emésztőrendszer terhelését, javítja az állati eredetű termékek minőségét, és biztosítja az állatok jobb közérzetét” – állítja Dr. Antonia Tacconi, a BIOMIN növényi alapú kiegészítőinek globális termékmenedzsere. A Digestarom® DC összetett hatásainak köszönhetően javítja a bél mikroflóráját, segít az állatnak az enterális kórokozók elleni küzdelemben, csökkenti a gyulladásos folyamatokat, így lehetőséget teremt az antibiotikumok használatának csökkentésére. A termék fokozza továbbá az emésztést is, javítja a takarmány hasznosulását és a az állat növekedést, ezáltal jobb teljesítményt biztosít, következésképpen javítja a termelés jövedelmezőségét!

További információkért látogasson el honlapunkra, vagy lépjen kapcsolatba a BIOMIN munkatársaival:

BIOMIN Magyarország Kft.
+36 23 703 01

[email protected]
www.biomin.net

 

 

CÍMKÉK Biomin