fbpx

Mycofix 5.E – az egyetlen hivatalosan is bizonyított védelem a mikotoxinok ellen

Írta: Szerkesztőség - 2019 szeptember 09.

A BIOMIN a mikotoxinok elleni küzdelemben világszinten úttörőnek számít, mivel egyedülálló módon, hatékonyan tudja kezelni mind a köthető (aflatoxin, ochratoxin), mind a kevésbé köthető mikotoxinokat (DON, egyéb trichotecének, zearalenon, fumonizin stb.). A cég csúcsterméke, az 5. generációs Mycofix® pedig három, az EU által egyedüliként engedélyezett mikotoxin-ellenes stratégiát is alkalmaz.

A Mycofix 5.E terméksor számos követelménynek felel meg. A benne lévő hatóanyagok igen hatékonyak és kifejezetten aktívak a mikotoxinok ellen. A méregtelenítés specifikus, gyors és teljes. A hatóanyag és a keletkezett metabolitok is biztonságosak. Az összetevők stabilak a takarmányban és az emésztőrendszerben.

Az 5.E terméksor kötőanyagát egy regisztrált termék adja. A BIOMIN 2013ban megkapta az EU Bizottság engedélyét az aflatoxin-kötő bentonit származékára, amely eddig egyedüliként hivatalosan is bizonyítottan képes megkötni az aflatoxint (EU 1060/2013). Másrészt a termék tartalmaz rendkívül hatékony mikotoxin bontó enzimeket is. Az egyik enzimet a tehenek bendőjéből izolált baktériumtörzs, a Biomin® BBSH 797 termeli, mely hatástalanítja a DON-t és más trichotecéneket, a toxikus epoxid gyök lehasításával. Számos tanulmány igazolja a BBSH 797 hatékonyságát, ezért az EU Bizottság 2013-ban regisztrálta, DON-biotranszformáló összetevőként (EU 1016/2013). A Biomin® BBSH 797 az emésztőrendszerben szaporodik, folyamatosan termeli az enzimet, ezáltal többszörös trichotecén bontó hatást eredményez.

2014-ben pedig a termékben lévő FUMzyme® lett az első olyan tisztított enzim, amelyet az EU bizonyítottan mikotoxin ellenes hatású anyagként engedélyezett, a fumonizinek hatástalanítására (EU 1115/2014). Hatékonysága bizonyított mind a fumonizin és metabolitjainak a székletben való analízisével, valamint a biomarkerek vizsgálatával.

A Mycofix® Plus 5.E tartalmazza továbbá a zearalenont elbontó észteráz enzimet, amely a zearalenon lakton gyűrűjét bontja fel, így az már nem képes kiváltani a szaporodásbiológiai problémákat.

A toxinok hatásainak kivédésére pedig a terméksor tartalmazza az újonnan kifejlesztett Biomin®Bioprotection Mix-et, amely bizonyítottan segíti az immunsejtek képződését, támogatja a májvédelmet és a bél védekező mechanizmusát, a bélhámsejtek közötti összeköttetések védelmével és a gyulladások csökkentésével.

Az Mycofix® 5.E terméksor a köthető mikotoxinok megkötésével, a trichotecének, a zearalenon és a fumonizinek enzimatikus bontásával, valamint ezek hatásainak kivédésével a tökéletes megoldást jelenti a mikotoxin-kockázat kezelésében!

BIOMIN Magyarország Kft.
+36 23 703 016

[email protected]
www.biomin.net