fbpx

Kis munka, nagy pénz a tejágazatban? Újra meghosszabbítható

Írta: Barna Ferenc - 2022 február 10.

Újra meghosszabbítható egy évvel „A tejágazat szerkezetátalakítását kísérő állatjóléti támogatás” pályázat keretében tett vállalás.

szarvasmarha
2016-tól fut a program (Fotó: Horizont Média/Barna Ferenc)

A lehetőség minden érintett pályázó számára fennáll

Az első kör még 2016-ban indult öt éves támogatási programmal. A 2016. május 1. naptól kezdődő időszakban szerzett jogosultságokat már 2021-ben meg kellett hosszabbítani, így hat évre módosult a kötelezettségvállalás időtartama.

A meghosszabbításra vonatkozó kérelem beadását követően a 2016-tól kezdődő kötelezettségvállalások 7 évre, a 2017-től kezdődőek pedig 6 évre módosulnak, így egységesen 2023. április 30. napjáig tartanak.

A felhívás kódja: VP3-14.1.1-16.

Online, a kincstár felületén

A MÁK honlapján – a szokásos módon – lehet indítani az e-ügyintézést: alkalmazás megnyitása menübe belépve a bejelentkezés fülön ügyfélkapus azonosítást követően meghosszabbítható a támogatás.

A kérelem benyújtása – hasonlóan az előző évihez – a lehető legegyszerűbb módon történik: az ügyintézési felületen a támogatási kérelem (nem a Támogatói Okirat) iratazonosítóját kell rögzíteni, és egy általános, valamint egy speciális nyilatkozatot tenni, amelyeknél legördülő menüből kell kiválasztani az igen szót. Majd a menürendszerben a hosszabbítási kérelmeket keresve a figyelemfelhívások és tájékoztatások után továbbhaladva kell nyilatkozni.

A felület 2022.02.22. 24:00 óráig van nyitva, a határidő elmulasztása jogvesztő hatályú.

További, az agráriumot érintő pályázatokat talál portálunk megfelelő rovatában.