fbpx

Felhívás állattenyésztőknek, szaktanácsadóknak, szervezeteknek

Írta: Szerkesztőség - 2023 augusztus 14.

Az EU által finanszírozott PATH2DEA projekt a gazdálkodók igényeit digitális megoldásokkal szándékozik társítani. Személyre szabott digitális megoldásokat igyekszik biztosítani a digitális agroökológiai gazdálkodás széles körű elterjedésének elősegítése érdekében az EU-ban és a társult országokban.

Szarvasmarha
Személyre szabott digitális megoldásokkal segíti a projekt a gazdákat

A PATH2DEA célja a digitális agroökológia eddig elszigetelt főbb eszközeinek összekapcsolása, nevezetesen:

  • a mezőgazdaságban elérhető digitális eszközök és technológiák;
  • gazdálkodók (hagyományos) tudása;
  • releváns tudományos és technológiai szakértelem.

A program időtartama: 2023.01.01-2025.12.31.

A PATH2DEA hidat épít az agroökológia és a digitális technológia uniós kezdeményezései és platformjai között.

Az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet (ÖMKi) a PATH2DEA projekt keretében felhívással fordul, egy átfogó felmérésben való közreműködés kapcsán a hazai gazdákhoz és egyéb szervezetekhez. Különösen azokat az érintetteket szeretnék elérni, akik:

  • legeltetett állattartással foglalkozó gazdálkodók;
  • állattenyésztési területen tevékenykedő szaktanácsadók (tenyésztés, takarmányozás, telepirányítás, menedzsment stb.), akik partneri körében ökológiai gazdálkodást folytató, vagy agroökológiai szemlélet szerint termelő gazdálkodók (pl. legeltetett húsmarhatartók) is vannak;
  • állattenyésztési területen tevékenykedő szervezeteket (tenyésztő egyesületek, szövetségeket).

Ezek a felmérések hozzájárulnak majd ahhoz, hogy az Európai Unió a jövőben minél célzottabb támogatási rendszereket tudjon kidolgozni.

Az ÖMKi honlapján (www.biokutatas.hu) elérhető kérdőívek kitöltése mindössze negyedórát vesz igénybe. A szervezet a válaszokat bizalmasan kezeli és kizárólag a kutatás céljára használja fel.

A kérdőívek kitöltési határideje 2023. augusztus 31.

A felméréssel kapcsolatban információ kérhető a következő elérhetőségek valamelyikén: Dr. Márton Aliz, [email protected], tel: +3630085491.

Czékus Mihály