fbpx

A piacvezető* legjobb ajánlata: UMBERTO KWS – A 6 tonnás becőfal

Írta: Szerkesztőség - 2018 augusztus 12.

Az UMBERTO KWS a magyar repcetermesztés egyik legkiforrottabb hibridje. Többéves kísérleti munkát és tesztelést követően került a hazai repcepiac élére. Kimagasló terméseredményt hoz kedvezőtlen környezeti hatásokkal rendelkező évjáratokban is. Rendkívüli víz- és tápanyaghasznosító paramétereinek köszönhetően gyengébb adottságú, aszálysújtott régiókban is sikeresen termeszthető. Vetést követően a gyors, egyenletes kelés erőteljes állományt biztosít, így a téli kifagyással szemben rendkívüli teherbírást mutat.

Az UMBERTO KWS betegségekkel szembeni ellenálló képessége új szintre lépett. A fómabetegség (Phoma lingam) károsításának megakadályozásáról az RLM7-3gének gondoskodnak, míg a fehérpenészes szárrothadással (Sclerotinia sclerotiorum) szemben mérsékelten rezisztens (NÉBIH 2017.) Ezen tulajdonságoknak köszönhetően az UMBERTO KWS a NÉBIH független 2017. évi kísérleteiben a Magyarországon államilag elismert középérésű repcehibridek között a legmagasabb termést (4,79 t/ha) érte el 14 kísérleti helyszín átlagában.

A termésbiztonság a hibridválasztással kezdődik. Válassza Ön is a piacvezető* legjobb ajánlatát!

Hibrid előnyök:

  • nagyon magas és stabil terméshozam főként az intenzív adottság mellett,
  • rendkívüli ellenállóság a téli kifagyással szemben,
  • kimagaslóan jó Phoma-ellenállóság RLM7-3,
  • kimagaslóan jó adaptálhatóság a kitettebb (aszály- sújtotta) régiókba,
  • rendkívüli víz- és tápanyaghasznosítási paraméterek.

A magas termelői elvárásoknak nehéz megfelelni. Az UMBERTO KWS megtette!

Vásárlóink mondták:

„Az idén foglalkozunk 4. éve őszikáposztarepce-termesztéssel. A kezdetektől KWS hibridrepcékkel dolgozunk, mivel kiemelkedő szerepe van a gazdaságunkban az innovációnak, ezért a széles sortávú technológiát részesítjük előnyben.

Az elmúlt években a GORDON KWS WRD® hibrid alkotta a repce vetésterület gerincét, 45 cm sortávolsággal. Az UMBERTO KWS-t mint a KWS repceportfólió legújabb tagját a területi képviselő ajánlotta számunkra, és beillesztettük a WRD® technológiába, 60 cm sortávolsággal vetettük, mintegy 150 hektáron. Az új hibrid kiválasztásakor a magas terméspotenciál mellett fontos volt a betegségekkel szembeni ellenálló-képesség is. Eddigi tapasztalataink azt mutatják, hogy a repcék az erőteljes kezdeti fejlődés után kiváló fejlettségi szinten mentek a télbe. Tavaszi fejlődésekor térkihasználása kitűnő, az állomány fejlődése dinamikus. Nagyon bizakodóak vagyunk az UMBERTO KWS hibriddel kapcsolatban, 60 cm-es sortávon intenzív termesztéstechnológia mellett is rekordtermésre számítunk.” Győri Ernő, Jászfényszaru (Jász-Nagykun-Szolnok megye)„ Repce vetésterületünk évek óta bevált hibridje a HYBRIROCK. Rendszeresen figyelemmel kísérem a KWS repce újdonságait és kísérleti eredményeit. Ezért döntöttem úgy, hogy 2017-ben kipróbálom az UMBERTO KWS nevű hibridjüket. Eddigi tapasztalataim alapján egy nagyon egységes állomány indul neki a tavasznak. Intenzíven fejlődő erőteljes hibrid képét mutatja, amely képes ellenállni a szélsőséges viszonyoknak is. Bizakodva várom a betakarítás eredményét.” Végh Gábor, ULME Kft., Ozmánbük (Zala megye)

Vásároljon a KWS Webshopból közvetlenül a nemesítőtől! http://www.kwswebshop.hu

KWS Magyarország Kft.
9027 Győr Gesztenyefa u. 4.
http://www.kws.hu
*Forrás: Kleffmann, 2017