fbpx

A precízió fontos, de kitermelhető árú gépek kellenek!

Írta: Szerkesztőség - 2020 január 24.

Szinte már közhellyé vált, hogy a 2019-es esztendőt a nehéz évek közé sorolták a magyar mezőgazdászok.

A gépkereskedésekben hegyekben állnak a készletgépek, vadonatúj masinák tengere fogadja a látogatókat, sokszor irreális árakon. A gazdák az árakat nézve sokszor csak a fejüket csóválják, és vállvetve továbbállnak, hiszen a gépek árát ki is kell termelni, s kockázatos lehet a beruházás egy-egy drágább gép vásárlása esetén. Bármennyire szeretnénk, sokszor le kell mondanunk a szeretett színről, jól csengő márkáról, hiszen ha a gépet meg is vásároljuk, a pótalkatrészek ára nagy eséllyel így is az egekben lesz. A kiállításokon a cégek standjai csillognak, a hostess-lányok kínálják a szórólapokat, és jobbnál-jobb akciók csábítják a látogatókat, de bármennyire is jól hangzanak mindezek, az árak miatt a hangok a fejünkben sokszor még így is az azonnali vásárlás ellen érvelnek: „Várjál még, Géza, hátha lejjebb megy még a szezon előtt!” A katalógusokat lapozgatva a leggazdaságosabb megoldásokat keressük. Titkon arra vágyunk, hogy hátha jön a cég, aki beszámítaná az új permetezőnk árába a régi ekénket és így tovább… Ismerős, ugye?

De szép zöld gépek!

Aki meglátogatta tavaly a Szakadáth-Gépker Kft. standját az AGROmashEXPO-n, annak feltűnhettek a színes kínálatban a zöld színű gépek. Talán, ha arra járt, még rémlik a silózó- és a vetőgép, amely sok száz gazda tekintetét odaszegezte a családi cég standjára. Ezután feltűntek a közösségi portálokon a beüzemelési videók, amelyeken az új tulajdonosok dicsérik a sorfüggetlen silózót és a vetőgépet ugyanúgy, ahogy az 1500 literes, rozsdamentes röpítőtárcsás műtrágyaszórót nettó 469 000 Ft-ért. A kiállításon többen bizalmat fektettek ebbe az Agrolead nevű termékcsaládba, amelynek a neve az ekéivel és a legendás MTZ által is üzemeltethető silózójával összeforrt a „kitermelhető, de minőségi” fogalmakkal. Veszik, mert kitermelhetőek, és jók.

Itt van például a duplatárcsás csoroszlyákkal szerelt Liva 6F szemenkénti vetőgép, amely a nagy, ismert márkáknak a feléért kapható és rozsdamentes acél és mikrogranulátum-szóró garantálja a tartósságot és a precíziósnak mondható technológiát. 900 literes tartályba kerül a műtrágya, 6X35 liter a magtartály kapacitása ennek a gépnek, szeretik is nagyon. Másoknak az ekék tetszettek igazán, ami nem is csoda, hiszen a robusztus felépítmények és a réselt kormánylemezek biztosítják a nagy nyugati neveknél már megismert minőséget.

Szakadáth László György, a cég telephelyvezetője kiemelte, hogy a precíziós gazdálkodás mellett ugyanolyan fontos, hogy a gazdaságok működése fenntartható legyen, hiszen egy drága gép vásárlása melletti döntés hatalmas hitel-törlesztőrészleteket róhat a termelőkre, ezzel megnehezítve a működést. A másik nagy probléma az élőmunka hiánya, ezért érdeklődtek tavaly sokan a szögletes kisbálarakodó-gép iránt. A kifizethető ár sokkal fontosabb, mint valaha, ezért vált a Szakadáth-Gépker Kft. Magyarországon egyedüli forgalmazójává az Agrolead termékeknek. Sőt, esetenként használt gépet is beszámítanak az új gép vásárlása esetén.

A Szakadáth-Gépker Kft. az idei AGROmashEXPO-n is várja az érdeklődőket a SAT II/4. standon, ahol bővebb információkat kaphatnak az általuk kínált gépekről. Ez most a Hungexpo átépítése miatt egy kisebb stand lesz, ahol elsősorban információk adására, tájékoztatásra helyezik a hangsúlyt. A dunavecsei és biharkeresztesi telephelyeken pedig meg lehet tekinteni a legtöbb, itthoni igények szerint felszerelt gépet is a permetezőtől a műtrágyaszóróig. Amennyiben ellátogat a SzakadáthGépker oldalra, ott a cég összes videóját megtalálja.

Szakadáth-Gépker Kft.
elérhetősége: +36 30 686 5464

www.szakadathgepker.hu