fbpx

A STEYR Profi CVT család

Írta: Szerkesztőség - 2015 január 09.

Az erőátviteli rendszer alapját egy duplakuplungos (DKT) technológia szolgáltatja. Ezzel a technikával a váltás zavartalanul történik, a teljesítmény-átviteli folyamatot semmilyen megszakítás nem befolyásolja, az 50 km/óra sebesség 1750 1/min fordulatszám esetén, két mechanikus előre és egy hátrameneti sebességtartományban érhető el. Az erőátviteli rendszerre rendkívül hosszú, 1200 üzemóra utáni karbantartási időintervallum jellemző.

A sorozat három modellt tartalmaz, melyek névleges teljesítménye 110-130 LE közötti tartományba esik: ezek a PROFI CVT 4110, 4120 és a 4130-as típusai. Az alapfelszereltség magában foglalja az S-Tronic rendszert, amely vezérli a motor- és erőátviteli managementet. Minden új PROFI CVT 4 hengeres turbófeltöltésű, töltőlevegő-hűtésű 4,5 literes Common-rail dízelmotorral kerül piacra. A karfára szerelt S-Tech 700 érintőképernyős monitor a gyári felszereltség része, segítségével a traktor összes fontos funkciója szabályozható, mint elektronikus felfüggesztés-szabályozás, TLT, hidraulika rendszer, összkerékhajtás, S-Guide automata kormányzás. A sík padozatú, ergonomikus kialakítású, kényelmes vezetőfülke 5,78 négyzetméter osztatlan körpanorámás üvegfelületet tartalmaz, melyet a 4 fő tartóoszlop határol, ahol a szerkezeti merevítésről az ajtók gondoskodnak. Az integrált tetőablak 105 fokos látóteret nyújt biztonságosabb homlokrakodó munkavégzéshez. A kezelők komfortérzetét tovább növeli a kabin 69 db-es alacsony zajszintje, így a palettán a legcsendesebb traktorként említhetjük ezeket a modelleket. Az alapfelszereltség része a légkondicionáló berendezés. A Multicontroller 6 fő funkció irányítását valósítja meg egyetlen kar, vagy egyetlen gomb segítségével: Powershuttle irányváltás, kihelyezett gyorscsatlakozók vezérlése, menetsebesség-választó, menetvezérlés sebességválasztó, hátsó 3 pont függesztés, Easy Tronic aktiválás.

A PROFI CVT traktorok univerzális alkalmazásra lettek fejlesztve, amelyhez egy rugalmas és hatékony hidraulika rendszer biztosítja a mindig megfelelő térfogatáramlást. Az axiál-dugattyús szivattyúk 80 litertől akár 125 liter olajat is képesek továbbítani percenként. A hátsó hidraulika maximális emelési kapacitása 7850 kg, míg a fronthidraulika 3100 kg maximális emelési kapacitásra képes.