fbpx

A talaj biológiai aktivitásának fontossága

Írta: Agrárágazat.hu - Hirdetés - 2020 december 05.

Az utóbbi évtizedekben a terméshozamok nőttek ugyan, de a talajok közben elhasználódnak, folyamatosan veszítenek termőképességükből, biológiai tápanyagszolgálató képességük és ezzel az élelmiszerek beltartalmi értéke is tovább csökken. A tápanyagtartalom csökkenésére pedig műtrágyával és konvencionális növényvédelemmel válaszol a termelés, aminek környezetre, talajokra és az élelmiszereken keresztül egészségünkre kifejtett hatása már ismert.

Egy teáskanál földben több élőlény található, mint amennyi ember él a Földön. Ezeknek a mikroszkopikus szervezeteknek nagyon fontos szerepük van a talajok tápanyagszolgáltató képességében, a tápanyagok feltárásában, a humuszképződésben, a kórokozó és kártevő élőlények tevékenységének természetes szabályozásában.

 

biológiai aktivitás

 

Egy megoldás: BioVita termékek

A hagyományos agrotechnológia mellett környezetbarát és természetes megoldásokra van szükség. A BioVita természetes tápanyagokat tartalmazó termékcsalád pozitívan befolyásolja a talaj és környezet biológiai aktivitását. Gondoskodjunk a gazdaságilag fenntartható termelésről, és hogy egészséges élelmiszerek kerüljenek a fogyasztók asztalára

 

Bioaktív preparátumcsalád

  • pozitívan befolyásolja a talajéletet
  • segíti a hasznos mikrobák tevékenységét
  • segíti a tápanyagok gyors felszabadítását

 

Juhász Zoltán
okl. agrármérnök, szaktanácsadó
Pomarium Satmaricum Kft.
www.pomariumsatmaricum.com