Jelentkezzen az országos borverseny-sorozat csúcsrendezvényére!

Írta: Csomor Zsolt - 2019 április 12.

Május 10-ig várja a jelentkezéseket a 40. Országos Borversenyre a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT). A díjazott borászatokat különböző promóciós tevékenységekkel segíti a HNT, a nagy borászatok mellett a kis pincészeteknek is megjelenést biztosítva.

bor

A HNT büszke arra, hogy az általa évente megrendezett Országos Borverseny (OBV) szakmai tekintetben a magyar borágazat legnagyobb merítésű értékmérő rendezvényének minősül. A borverseny rangját mutatja, hogy a fővédnöki tisztséget Áder János köztársasági elnök, míg a védnöki tisztséget Nagy István agrárminiszter az idei évben is vállalta.

Ez nem csak egy önálló esemény, hanem egy háromszintű országos borverseny-sorozat szakmai csúcsrendezvénye is, ami a magyar borok legjavát mutatja be. Az OBV több mint egy oklevél átadása, vagy egy eredménykatalógus. A díjazott borászatokat különböző promóciós tevékenységekkel segíti a HNT, a nagy borászatok mellett a kis pincészeteknek is megjelenést biztosítva.

Az OBV egy szakmai mentorállási szakasz kezdete. A HNT rendezvénysorozatot épített köré, mely a visegrádi országokra fókuszál. Így vett részt számos díjnyertes pincészet 2018-ban és 2019-ben is az International Wine Show Prague-on és a HNT saját szervezésű Hungarian Wines: The Best Of B2B szakmai rendezvényén, Varsóban.

Idén második alkalommal is külön kategóriában versenyeznek a bioborok, valamint a főtámogató Takarék Csoport is az Országos Borverseny keretében választja ki a Takarékok Borát, három kategóriában.

A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa a www.orszagosborverseny.hu honlapon várja a nevezéseket május 10-ig. A jubileumi borverseny házigazdája a Kunsági Borvidék, a bírálat május 21. és 22. között Kecskeméten lesz.