fbpx

A tavalyinál több tartós élelmiszert gyűjtött a hétvégén az Élelmiszerbank a rászorulóknak

Írta: - 2013 november 25.

Sikeresen zárult a Magyar Élelmiszerbank Egyesület hétvégi élelmiszergyűjtő akciója: a lakosság a tavalyinál jóval több, összesen 140 tonna élelmiszert ajánlott fel a rászoruló családoknak – közölte vasárnap az egyesület.

A tavalyi 230 helyszínt kibővítve, az idei kétnapos akció során már 256 helyszínen gyűjtötték a tartós élelmiszereket, amelyekből a tavalyi mennyiséghez képest 47 tonnával több érkezett a lakosságtól.

 

A tavalyinál több tartós élelmiszert gyűjtött a hétvégén az Élelmiszerbank a rászorulóknak

 

 

A pénteki és szombati gyűjtésben 3500 önkéntes működött közre, köztük az akció fő támogatójának, a CIB Banknak mintegy 300 munkatársa.

Az Auchan, a Metro, a Penny Market és a Tesco áruházakban leadott élelmiszerekből az Élelmiszerbank több mint húszezer családhoz juttat el ajándékcsomagokat még a karácsonyi ünnepek előtt – ismertette a közlemény.

A Tesco idén először azt is felajánlotta, hogy az áruházaiban összegyűlt adományok összértékét kiegészíti a beérkezett felajánlások ötödével.

Az adományok nagy része tészta, rizs, liszt, cukor és konzervféle, továbbá az ünnepekre való tekintettel szaloncukor és édesség volt.

Számos híresség, köztük Jakupcsek Gabriella, Péterfy Bori, Pokorny Lia, Somogyi Zoltán, Szalóki Ági és Szekeres Nóra is hozzájárult adományával az akció sikeréhez.

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület 2005 óta működik.

Alapítása óta több mint harmincezer tonna élelmiszert osztott szét 500 karitatív és civil szervezeten, illetve önkormányzaton keresztül több mint félmillió rászorulónak, összesen több mint 12 milliárd forint értékben.

 

MTI 2013. november 24.