fbpx

A VERSATILE első nagy közép európai logisztikai akciója Győrben

Írta: Sándor Ildikó - 2017 július 14.

Tavaly tavasszal kapott sajtóvisszhangot a VERSATILE RSM 161 arató-cséplő gép érkezése Vámosszabadiba, a Vektor Holding Kft-hez. Azóta felgyorsultak az események, hisz egy évvel később már egy 18 tagú VERSATILE-szállítmány érkezéséről tudósíthattunk, ezúttal Győrből.

A Versatile kombájngyárban 1929-ben készült el az első arató-cséplőgép, aminek egy továbbfejlesztett változata 1937-ben már nagydíjjal tarolt a világkiállításon, 1958-ban pedig innen bocsájtották útjára a világ első önjáró gabonakombájnját. Azóta közel 3 millió darab arató-cséplő gép hagyta el a gyárat, amiből az elmúlt két hétben 18 a győri ÁTI Depo Zrt. vámszabad területére érkezett. Az eseményeket mi is nyomon követtük.

(További videók megtekinthetőek itt)

Szezonnyitásra érkezve

– A kombájngyár európai kereskedelmi képviseletének szervezésében érkezik ez a 18 kombájn – kezdte beszélgetésünket Dogossy Károly logisztikai vezető. – A VERSATILE disztributora a Vektor Holding Kft, 2009 óta van kapcsolata a kombájngyárral, amit az is fémjelez, hogy azóta már több mint 20 VERSATILE kombájn dolgozik hazánkban az aratási szezonban.

A mezőgazdasági gépgyártásban (is) nagyobb a kínálat, mint a kereslet, így a forgalmazóknak a paraméterek mellett olyan tényezőkre is figyelniük kell, mint a márkaismeret, korrekt tájékoztatás, szezon előtti szállítás, hogy csak párat említsünk a sok buktató közül.

Magyarország nemcsak potenciális partnere a Versatile konszernek, de a szlovák, a horvát, a szerb és a román piacokat is innen látjuk el, ami természetesen ez az alkatrészellátásra is vonatkozik. Így a most érkező 8 db ACROS 595 Plus, 7 db Vector 425 és 3 db RSM 161 kombájnok is „tovább utazhatnak” majd idővel a régióba. Ránk most a leszállítás koordinálása és az összeszerelés vár – foglalta össze az előttünk álló feladatokat Dogossy Károly –, és két hét múlva ezeknek a gépeknek többsége már aratni fog.

Egyre jobban tért hódítanak a Versatile betakarítógépek és traktorok.

Ma már szinte mindenhol lehet Versatile gépekkel találkozni az országban. Jellemző módon először a traktorok jelentek meg a piacon, mivel ezek mindenhol beváltak, megbízhatóságukkal, hatékonyságukkal főként a nehéz talajmunkában bizonyítottak minden gazdálkodó megelégedettségére, ezt követően az első sikerekre alapozva elindította a Vektor Holding a betakarítógépek forgalmazását is.

Az elmúlt években bebizonyosodott a Versatile betakarítógépek és traktorok kedvező ár-érték aránya, mert mondjuk ki: a magyar (és nemcsak a magyar) gazdák a gépek paraméterein, megbízhatóságán túl az árukra is érzékenyek. A XXI. század gazdálkodói ugyanakkor a technikai elvárásokat is elvárják, egyértelmű, hogy ezek a kombájnok is Cummins motorral, ISOBUS-rendszerrel, automatikával, színes érintőképernyős vezérléssell vannak felszerelve, hogy csak néhányat említsünk ezek közül.

A VERSATILE kombájnok kínálata a gazdasági méretekhez is igazodott, így a 220 LE-s, 5 m-es vágóasztallal rendelkező kisebb géptől egész a nagytestvérig, azaz a 9 m-es vágóasztallal és 550 LE teljesítménnyel bíró kombájn szerepel. A most érkező ACROS 595 és RSM 161 kombájnok a közepes kategóriának felelnek meg, a hazánkra jellemző közepes gazdálkodói méreteknek köszönhetően.

Sándor Ildikó

Maradt kérdése? Itt érdeklődjön: +36-70/375-4833