fbpx

Elkerülné és olcsóbbá tenné a nagy munkacsúcsok terheit?

Írta: - 2017 július 17.

A szántóföld nem irodai munka: a nagy munkacsúcsok elkerülhetetlenek. Ilyenkor minden gazda okkal igényli, hogy vetéstechnológiája átsegítse a leterheltségen. A Lemken Saphir vetőgép egyszerűsége mellett is megbízható, több munkafolyamatot egyben végez el, üzemanyag-költséget és időt takarít meg. Kíváncsi lett…?

A Lemken Saphir mechanikus vetőgép hidraulikusan vagy hárompont-felfüggesztéssel is rövid, kompakt, sőt, a nagy (1050 literes) magtartálya ellenére alacsony, és a precíz munkamélység-megtartás révén nagy területteljesítményt produkál. A vetőmag-adagolásra egyszerű és pontos mind a Saphir 7-es, mind a 8-as kivitelben: míg a 7-es sorozatban mechanikus, a 8-asban elektromos meghajtású ez a funkció, és a vetéspontosságot számítógép ellenőrzi. A függesztett Saphir AutoLoad a vontató hárompontjára függeszthető például forgóboronával együtt – így a talajt és a növényállományt további keréknyomoktól lehet megkímélni. A forgóborona egyébként akár önállóan, külön gépként is használható! Kompakt voltát erősíti például a hatszögletű vetőtengely, amelyen az eltérő méretű és profilú adagolókerekek gyorsan felszerelhetőek. Emellett a Saphir kapcsolási rendszere anélkül segít elkerülni, hogy a tábla egyes részei kettős művelés alá kerüljenek, hogy le kellene szerelni a vetőgépet: ez ugyanis egyszerre emelhető és mozdítható előre.

A Lemkem Saphir abban is nagy szolgálatot tesz akkor, amikor a munkafolyamatok zsúfoltsága miatt csak nagyon kevés idő áll rendelkezésre, hogy a gumi mélységhatároló kerekek és a kettőstárcsás csoroszlyák stabilan tartják a pontos vetési magasságot – még egyenetlen területeken is. Így nagyobb munkasebesség érhető el, sőt: a mélységhatároló kerék tömörítő hatása révén javulnak a vízmegtartó-képesség és a csírázás feltételei. Pontos a magtakaró borona munkája is: a két részből álló S-borona a kettőstárcsás csoroszlyák mögé szerelhető, és könnyen szabályozható a jobb munka érdekében, de általános tapasztalat, hogy a két sorba elhelyezett fogak jó egyengető és magtakaró hatást nyújtanak.

A Lemken Saphir mechanikus vetőgépei éppen azt a célt érik el, amire a nagy munkacsúcsok idején a legnagyobb szükség van: megbízhatóan üzemeltethető, egyszerű működtetésű és két munkafolyamatot egy menetben is pontosan elvégezni képes gép álljon a vetéstechnológia rendelkezésére. A Lemken Saphir igazi mindenesként alkalmazható olyan munkagépekkel kapcsoltan, mint például a Zirkon forgóborona vagy a Quartz kultivátor.

Lemken Hungária Kft.

+36-29/537-200