A verseny célja a minél magasabb kukoricatermés elérése

Írta: - 2014 január 09.

A verseny célja a minél magasabb kukoricatermés elérése2013-ban már ötödik alkalommal rendezte meg a Magyar Kukorica Klub a Kukorica Termésversenyt. Az Axiál Kft. ismét a támogatók között volt.

A már hagyományosnak mondható Kukorica Termésversenyen a tavalyi évben ötödszörre méretették meg magukat a Kárpát-medence területén gazdálkodó termelők.

Az abszolút győztes Kardos Ferenc lett a hajdúböszörményi Kardos-Farm Kft.-től. Ő ugyanis a 49 érvényes betakarítást magáénak tudható gazda közül, 14,16 tonnás terméseredményével nem csak országos bajnok, hanem régiójának első helyezettje is lett, továbbá a Kárpát-medencei Nagydíjat is ő hozta el. Sőt mi több, mint régi partnerük, az Axiál Kft. által felajánlott 500.000 forint értékű vásárlási utalványt is magáénak tudhatja, amelyet az idei évben alkatrészvásárlásra fordíthat bármely Axiál alkatrészüzletben.

Az utalvány mellett további fél millió forint támogatást nyújtott a cég az egyesületnek, melyet a verseny lebonyolításának költségeire fordíthattak.

2013-ban már ötödik alkalommal rendezte meg a Magyar Kukorica Klub a Kukorica Termésversenyt. Az Axiál Kft. ismét a támogatók között volt.