fbpx

A versenyképesség megőrzéséhez stabil finanszírozási háttér kell

Írta: Szerkesztőség - 2013 október 15.

 

 

Hazánkban a mezőgazdaság átlagosan a bruttó nemzeti termék (GDP) 3-4 százalékát állítja elő, mely az uniós részarány duplája. A fejlődési lehetőség azonban továbbra is megvan, melyben elengedhetetlen a megfelelő finanszírozási lehetőségek igénybevétele. Az agrárágazat finanszírozása a válság ellenére kiegyensúlyozott, a kockázati megítélés egyes piaci szegmensekben 2008 óta javult.

 

 

Pénzügyi lízing, kölcsön – rugalmas és gyors

A pénzügyi lízing, valamint kölcsön, mint finanszírozási forma, az agrárvállalkozások számára testre szabottabb és egyszerűbb finanszírozások kialakítására ad lehetőséget.

A CIB Lízingnél a mezőgazdasági ügyfélkör finanszírozása hosszú évek óta meghatározó jelentőséggel bír, és stabil szereplőként támogatja mind az új, mind a használt gépek finanszírozását.

“Partnereink igényeihez folyamatosan alkalmazkodva, a gépberuházási kedvet erősítve számos finanszírozási megoldással, valamint színes termékpalettával – lízing, kamattámogatott lízingkonstrukció, valamint támogatott gép esetén kölcsön konstrukcióval – igazodunk az elvárásaikhoz.

Ez is hozzájárult ahhoz, hogy a finanszírozói kört tekintve az élvonalban vagyunk.

” – mondta el lapunknak Lakatos Gabriella a CIB Lízing mezőgazdasági gépfinanszírozás üzletág vezetője.

Emellett a CIB Csoport portfólióján belül folyószámla-, forgóeszköz és beruházási hitel lehetőséggel is támogatják az agrárvállalkozásokat.

Már a beruházás tervezésekor fontos átgondolni, hogy milyen finanszírozási formával érdemes megvalósítani a fejlesztést, és ehhez megfelelő pénzügyi partnert keresni.

 

Szezonalitás a finanszírozásban is

A gépek iránti keresletet és az időszakos beruházási arányt elsősorban az aratási, vetési szezon, valamint az ehhez kapcsolódó szintén szezonálisan jelentkező árbevétel határozza meg, mely hatás idén is érvényesült.

A CIB az agrárágazat ciklikusságának megfelelően igazodik az ügyféligényekhez és lehetővé teszi a törlesztőrészletek szezonális visszafizetését.

Szintén a mezőgazdasági szektor jellegzetessége, hogy az egyes évek teljesítménye rendkívül eltérő lehet, ezért fontos szempont, hogy a finanszírozási konstrukció is rugalmasan igazodjon ehhez.

 

 

 

Fizetési nehézségek esetén

A mezőgazdaság jövedelmezőségét jelentős mértékben befolyásolják az időjárási viszonyok, az utóbbi években bekövetkezett „vis major” helyzetek számos termelőt nagyon nehéz helyzetbe hoztak.

A CIB Lízing – az ügyfélkör helyzetét figyelembe véve, fizetési nehézségekkel küzdő partnerei részére lehetőséget nyújt a fizetési kötelezettség átütemezésére, amelyet az esedékes törlesztőrészlet, többnyire az áfa összegével megegyező kiemelt törlesztőrészlet.

Valamint kölcsön esetén támogatási összeg későbbi időpontra történő átütemezésével vagy futamidő hosszabbítással valósítanak meg.

“Fontos számunkra, hogy terhet vegyünk le az ügyfelek válláról, teljes körű információval szolgáljunk a finanszírozási lehetőségekről, azok módjáról.” – emelte ki Lakatos Gabriella.

„Természetesen nem lényegtelen elem a kedvező finanszírozási mód, valamint az sem elhanyagolható, hogy amennyiben fizetési nehézségek merülnek fel, vagy egyéb probléma adódik a futamidő alatt, gyors és professzionális segítséget kapjanak” – tette hozzá a CIB szakembere.

 

A legkedveltebb finanszírozási formák a mezőgazdaságban

  • zárt végű pénzügyi lízing konstrukció
  • kamattámogatott lízing konstrukció forint alapon (a futamidő során a kamat fele visszaigényelhető)
  • támogatási időszakban kölcsön

További információval és személyre szabott ajánlattal szakértő munkatársaink állnak rendelkezésre:

1024 Budapest, Petrezselyem u. 2-8.

CIB24 telefonos ügyfélszolgálat: 06 40 242 242

 

A hirdetés nem minősül a CIB Lízing Zrt. részérôl ajánlattételnek, célja kizárólag a figyelem felkeltése.