fbpx

A szállítóóriás kerek születésnapot ünnepelt

Írta: Sándor Ildikó - 2023 június 28.

„A jelenleg is zajló globális éghajlati válság korunk talán legfontosabb kihívása” – a mondatot ezúttal a szállítmányozásban, logisztikában jártas cargo-partnertől kölcsönöztük. Stefan Krauter alapító gondolata a 40. évfordulón is igaz, sőt, érvényesebb, mint valaha.

logisztika
Az egykori kis légi fuvarozó cégből logisztikai óriássá nőtte ki magát

Az 1983-ban alapított, a bécsi nemzetközi repülőtér egykori kis légi árufuvarozási cégéből 40 országban több mint 4000 munkatársat foglalkoztató globális logisztikai szállítmányozóvá fejlődő vállalat lett, az elmúlt 40 évben folyamatosan növekedett, és újabbnál újabb innovációkkal bővítette szolgáltatásainak portfólióját. Alapítása után a cargo-partner az osztrák vállalatok körében az elsők között ismerte fel a Kelet-Európában rejlő piaci potenciált, és elkezdett terjeszkedni az Ausztriával szomszédos országokban. A logisztikai vállalat 1993 óta egyre erősebben van jelen Ausztrián kívül is: kezdetben Pozsonyban, Prágában és Budapesten nyitott irodát, majd Európa más nagyvárosaiban is. A cargo-partner 2001-ben létesítette első fióktelepét az Egyesült Államokban, majd 2004-ben a távol-keleti hálózatát bővítve megnyitotta tajvani irodáját.

Az elmúlt évtizedben a cargo-partner stratégiai hangsúlyt fektetett a raktározásra, és sikeresen létrehozta szolgáltatásportfóliójának harmadik és gyorsan növekvő fő pillérét, a szerződéses logisztikát. Európában, Ázsiában, Ausztráliában és az Egyesült Államokban található több mint 300.000 m² raktárterületével a cargo-partner a világ összes jelentős logisztikai területén jelen van.

Születésnapok sorozata

A születésnap alkalmából világszerte különböző rendezvényeket szervez ügyfelei és munkatársai számára. Az anyavállalat mellett több leányvállalat is évfordulót ünnepel idén, többek között a 30 éves szlovák és cseh, a 25 éves lengyel és horvát, valamint a 15 évessé váló thai és szingapúri irodák. De a cég 2024-ben sem marad események és ünneplés nélkül, hiszen a magyarországi iroda jövőre fogja ünnepelni fennállásának 30. évfordulóját.

Logisztikai témában hajdanán a Brexit is odalépett a szállítmányozásnak, ez is érdekelheti: Késő bánat: nagy kudarc a Brexit az agráriumnak is

cargo-partner
Már a tengerentúli országokat is meghódította a logisztikai cég