fbpx

A Vetőmag Derecske Kft. a Bühler válogató megoldásaiba történő befektetéseivel erősíti meg elkötelezettségét a minőség iránt

Írta: Szerkesztőség - 2014 május 13.

London, Egyesült Királyság, 2014. április 22. – A Bühler Csoport, az élelmiszer-feldolgozás és optikai válogató megoldások globális vezetője tovább erősítette szerepét a kiváló minőségű mag- és rizstisztításban, SORTEX Z+ nevű optikai válogatójának telepítésével a Vetőmag Derecske Kft-nél, amely egy családi tulajdonban levő vetőmag-előállító és -tisztító vállalkozás Magyarországon.

2009-ben a Vetőmag Derecske Kft. létrehozott egy magtisztító üzemet a telephelyén, Derecskén, ahol jelenleg 20 alkalmazottjukkal végeznek minőségi magtisztítást és válogatást olyan vetőmagok esetében, mint például a mustármag, olajretek, száraz borsó és repce, bár a helyszín alkalmas igény szerint más termékek tisztításához is. Termelésük főként a zöldtrágya növények termesztésére irányul, mint például a repce, mustár, lucerna és köles, illetve a szerves trágyaként használt terményekre, amelyeket visszaszántanak a talajba, hogy tápanyagokat és szerves anyagokat juttassanak be más növények termesztéséhez.

„Rendelkezünk a megfelelő felszereltséggel bármely típusú gabona és vetőmag előtisztításhoz, tisztításhoz, valamint csomagoláshoz, ügyfeleink igényei szerint” – mondta Pálkutas Ferenc a Vetőmag Derecske Kft-től, aki megerősítette, hogy a minőség és megbízhatóság a vállalat tevékenységeinek központi elemét jelentik.

A Vetőmag Derecske Kft. megalakulása óta az üzleti tevékenységek gyors növekedésének lehetett tanúja, kiegészülve az ügyfelek termékeinek nagy számával és sokféleségével, amelyek tisztítására igény van. Az ilyen növekvő kereslet teljesítése érdekében a cég kiterjedt kutatásba kezdett, hogy rátaláljon egy fejlett tisztító technológiára, 2013-ban pedig befektetett egy bikromatikus SORTEX Z+ optikai válogatógépbe a Bühlertől.

„A korábbi években az óránkénti tonnamennyiség-céljainknak csupán felét tudtuk elérni, mindemellett pedig kétszer kellett elvégeznünk a válogatást, hogy megmentsük a jó szemeket is, amelyeket elutasítottak, vagy amelyek a hulladék közé kerültek” – említi meg Pálkutas úr. „Végül is, bonyolult feladat volt számunkra, hogy elfogadható hozamokat érjünk el.”

Az élvonalbeli optikai technológiára alapuló új válogató önálló gépként működik. A terméket a vetőmag előtisztító berendezéseiből fogadja, mint például a gravitációs asztalok és triőrök, és kivételes pontossággal határozza az input termék tisztaságát, egy szempillantás alatt. A nagy sebességű fúvókák lehetővé teszik a pontos válogatást, míg az egységes betáplálás és az optimális megvilágítás a hibás elemek és idegen anyagok lehető legpontosabb elkülönítését eredményezik, a szín, alak vagy más optikai tulajdonságok alapján. A Bühler SORTEX sorozata ötvözi magában a megbízhatóságot, pontosságot és rugalmasságot, következetes és magas színvonalú teljesítménnyel.

„Nagyon elégedettek vagyunk az új válogató teljesítményével. Már az első alkalommal, és azóta is magas hozamot értünk el, így nincs szükség újraválogatásra” – mondja Pálkutas úr. „Ezenfelül a Bühler csoport támogatását adta számunkra utunk minden lépésénél, hogy optimalizáljuk, ami elérhető a SORTEX optikai válogatóval. Nemcsak a jelenlegi magas minőségű teljesítményt nyújtja számunkra, de a Bühler csoport segítségével az új válogatónak köszönhetően rugalmasan tudunk alkalmazkodni ügyfeleink változó követelményeihez és tovább bővíthetjük vállalkozásunkat.”

„A benne rejlő rugalmassággal és hozzáigazíthatóságával a különféle alkalmazásokhoz, a SORTEX optikai válogató jelenleg és a jövőben is támogatni tudja a vetőmag tisztítási műveleteit” – mondja Demeter Áron, a Bühler vetőmag ágazati menedzsere, aki kiemelte, hogy a Bühler nagy hangsúlyt fektet a partneri kapcsolataira is.

„A közelmúltban, válaszul a Vetőmag Derecske Kft. kérésére örömmel tértünk vissza az üzembe, hogy újrakonfiguráljuk a válogatót és képzést tartsunk a kezelők számára a berendezés használatáról a borsó kiválogatására a rizsszemek közül: ez egy új és kiegészítő alkalmazás, amelyet a vállalat mostantól kezdve ügyfelei számára is ajánlhat, miközben fokozhatja jövedelmezőségét is az egyébként csendesebb időszakokban” – tette hozzá Demeter úr.

A Bühlerrel való folyamatos pozitív kapcsolatának köszönhetően a Vetőmag Derecske sikeresen ajánlja a magas minőséget, következetességet és rugalmasságot, amely a beérkező vetőmagok egyre bővülő tisztításához szükséges, s mindez lendületet és támogatást ad műveletei jövedelmezőségéhez az elkövetkező években is.

Azáltal, hogy a Bühler sokoldalú, hatékony és megbízható válogató megoldása telepítésre került a Vetőmag Derecske Kft-nél, jelentősen erősíthető a vállalat vezető pozíciója a magas színvonalú szolgáltatások és az elkötelezett értékesítés utáni támogatás terén, s mindez nagyban hozzájárul a vállalat technológiai szakértelemmel és minőséggel kapcsolatos jó hírnevéhez.

A Bühlerről

A Bühler egy globális szinten vezető vállalat a folyamatmérnöki területen, különösen a gyártási technológiákat és szolgáltatásokat illetően az élelmiszerek és korszerű anyagok előállításában. A Bühler több mint 140 országban van jelen, globálisan pedig több mint 10.000 embert foglalkoztat. A 2013-as pénzügyi évben a vállalat árbevétele 2,322 milliárd svájci frank volt.

Sajtókapcsolatok:

Tracey Ibbotson, PR Igazgató, Tel: +44 (0)1992 537421

[email protected]

Magyarországi képviselet:

Demeter Áron, kereskedelmi kapcsolattartó, +36 20/263-9463

[email protected]