fbpx

A tévesen felvitt adat törölhető a „Visszavonás” funkcióval

Írta: Barna Ferenc - 2023 április 23.

Új funkciókkal bővült az elektronikus gazdálkodási naplót (e-GN) – cél, hogy a folyamatos fejlesztés révén minél inkább felhasználóbarát rendszer álljon az ügyfelek rendelkezésére, ezáltal pontos, releváns adatok kerüljenek rögzítésre.

Mezőgazdasági munka, gép a szántóföldön
A Nébih e-GN rendszerébe integrálódik az elektronikus permetezési napló (fotó: Horizont Média/Barna Ferenc)

A most élesített fejlesztések elemei: „Visszavonás” és „Listázás”

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) újításokkal igyekszik felhasználóbaráttá tenni az elektronikus gazdálkodási naplót.

A „Visszavonás” funkcióval a pontatlanul vagy tévesen felvitt adatsorokat tudja törölni a digitális felületen dolgozó. Használatához, az e-GN-be történő belépés és a gazdálkodási év kiválasztása után, a Módosítás ikonra kell kattintani, ekkor jelenik meg a „Kuka” ikon a sor végén. A funkció kiválasztását követően indoklást kell megadni (pl.: téves rögzítés), majd a kiválasztott adatsorok törlődnek a rendszerből.

Kiemelten fontos, hogy véglegesített állapotú Termőhely adatsor törlése esetén a hozzá kapcsolt hasznosítások és műveletek is törlődnek, így ezeket újra rögzíteni kell az e-GN-ben. Lényeges, hogy ilyen esetben kilépés előtt a Rögzített adatok beküldése gombra kattintsanak, mert az új adatok ezzel a lépéssel kerülnek be a rendszerbe.

A másik frissen elkészült funkció a „Listázás”

Ez az alábbi mezőknél található meg: Növénykultúra adatok/Hasznosítási kód, Agrotechnikai művelet adatok/Művelet típus, valamint a Növényvédelmi megfigyelés/Károsító vagy a növényvédelmi védekezés/kezelés oka.

A mezők jobb oldalán látható négyzet ikonra kattintva a rendszer listázza az összes olyan elemet, ami az adott helyen kiválasztható. A funkció segítségével a gazdálkodó könnyen és gyorsan ellenőrizheti, hogy a felvinni kívánt adat megtalálható-e a listában.

Amennyiben hiányosságot tapasztalnak, jelezzék az [email protected] e-mail címen – kéri a hivatal az gazdálkodók, illetve a felületen dolgozók együttműködését.

Forrás: Nébih