fbpx

Most derült ki: meglepő fordulat történt az AGROmashEXPO-n

Írta: Kohout Zoltán - 2024 január 30.

Nemcsak minden idők legnagyobb átfogó mezőgazdasági gépkiállítása és vására volt az idei, de egy meglepő eredményt is hozott az évindító hazai rendezvény.

44 ezer ember nézte meg 300 kiállító standjait a pavilonban

Véget ért minden idők legnagyobb AGROmashEXPO és AgrárgépShow kiállítása a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban. A kiállítók és látogatók is rendkívül sikeresnek értékelték rendezvényt, amelyre a négy nap alatt negyvennégy ezren voltak kíváncsiak.

Minden eddiginél nagyobb és látványosabb kiállításon találkoztak a hazai és nemzetközi agrárium legfontosabb szereplői: gyártók és felhasználók, agrárgazdasági szakemberek, jogalkotók és a laikus érdeklődők a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban. A magyar cégek mellett 12 ország, köztük Ausztria, Csehország, Franciaország, Hollandia, Németország, Olaszország és az Egyesült Államok kiállítói mutatkoztak be a mezőgépek, a precíziós gazdálkodás digitális megoldásainak legjelentősebb hazai fórumán.

Nőtt az üzletkötések száma        

A 41. AGROmashEXPO és AgrárgépShow négy napján két színpadon számos színvonalas szakmai programon vehettek részt az érdeklődők. A robotika legizgalmasabb fejlesztéseit mutatta be a PREGA AgRobot Show, amely idén is óriási sikert aratott. Sokan vettek részt a Gabonatermesztők Országos Szövetsége (GOSZ) által rendezett Szántóföldi Szakmai Napon, a termőtalajok jövőjét firtató kerekasztal-beszélgetésen vagy a Portfolio hasonló rendezvényén.

Rendkívül pozitív meglepetés, hogy az általános gazdasági és mezőgéppiaci helyzet ellenére a részvevő kiállítók szinte kivétel nélkül a korábbi éveknél nagyobb vásárlói kedvről számoltak be. Nőtt az üzletkötések száma, és a nehézségek ellenére pozitív hangulat uralkodott a kiállításon – adta hírül az AGROmashEXPO rendezősége.