fbpx

Figyelem! Megint hozzányúltak az e-Gazdálkodási Naplóhoz!

Írta: Kohout Zoltán - 2024 január 30.

Az újabb csiszolás érinti többek között a szervestrágya-eseményt, az ültetvényeket, a hibaüzenetek egy részét.

szerves trágya szórás rakodás
Fotó: Horizont Média/archív, Kohout Zoltán

Mint nemrég megírtuk, a Nébih a gazdák-gazdaságok visszajelzései és a rendszer ellenőrzése során további finomításokat, javításokat végeznek az idén élesített elektronikus Gazdálkodási Napló informatikai rendszerének működésében.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) tájékoztatja a felhasználókat, hogy január 26-án élesedett az eGN rendszer új verziója. A program újonnan közzétett változata több hibát is korrigál.

Az eGN fejlesztői az alábbi javításokat végezték el:

1. Korrigáltak több az ideiglenes mentést követő, sikertelen beadást eredményező hibát 
2. Javították az ültetvénynél a sor és tőtáv kerekítési hibáját, mely az exportált dokumentumoknál volt tapasztalható.
3. A szervestrágya-eseménynél, az átadó/átvevő Felir számának megadása után a nevet nem jelenítette meg az eGN, így az űrlapot a felhasználó nem tudta rögzíteni. Ezt is módosították az informatikai szakemberek. 
4. Az új verzióban, az exportban az ültetvény hasznosításnál, az ízeltlábú búvóhely esetén a tizedes jegyek már megfelelően megjelennek. 
5. A külső programokkal beküldött adatoknál előfordult, hogy a termőhely területének módosítása nem sikerült, mert a „legalább egy jogcím szükséges” -hibaüzenetet generálta a rendszer. Ez a technikai probléma is elhárult.
6. A külső programokkal beküldött állományváltozás adatoknál is hibaüzenettel szembesültek a felhasználók. Amennyiben a záró érték 0 volt, „Az állatállomány-változás adatok alapján a havi záró mennyiség kisebb, mint 0!” -értesítés jelent meg. Az üzenethez kapcsolódó hibát ugyancsak javították.