fbpx

Állattenyésztés: három hét, és találkozunk Vásárhelyen!

Írta: - 2022 április 14. -Hirdetés

Tenyészállat-bemutatók és versenybírálat, főzőversenyek és ló- és kutya-show-k, szakmai konferencia, gazdaverseny-eredményhirdetés… Felsorolni is nehéz azt a sok hasznos és egyben színvonalas kikapcsolódást ígérő programot, amit az idei állattenyésztési napok ígérnek. A hódmezővásárhelyi expó éthosza idén is ragaszkodik a szakmaiság és a minőség hagyományához.

emberek és bikák

Több száz kiállító, magas színvonal

A 29. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok az utóbbi évtizedekben méltán vált a magyar mezőgazdaság egyik kiemelt rendezvényévé. A tradíciót az idei eseményen is messzemenőkig megtartják a szervezők: nemcsak a bemutatók, kiállítók vagy a termékdíjpályázat résztvevői képviselik a magas szakmai színvonalat, de még a vásári kereskedések iparművészei is a legjobbjaiból kerülnek ki. Az idei rendezvényre egyébként eddig 207 ipari és több mint 200 állatkiállító jelezte a részvételét, de a minapi sajtótájékoztatón Fekete Balázs, a kiállítás igazgatója megerősítette, hogy a kiállításig hátralévő időszakban is várják a további jelentkezőket.

Termékdíjpályázat: tükrözi a hazai potenciált

Ugyancsak a napokban hirdették ki a termékdíjpályázatok nyerteseit, akiknek munkái révén a pályázatok fővédnöke és a termékdíj-pályázat bírálóbizottságának elnöke, Gyuricza Csaba (rektor, MATE) rámutatott a hazai mezőgazdasági cégek innovációs készségére és képességére. Hangsúlyozta azt is, hogy ez a potenciál nemcsak egy-egy elszigetelt újításban, hanem rendszerben működő technológiaként érvényesül a gyakorlatban, ami egyben a hazai agrárium a versenyképességét, a fenntarthatóság iránti törekvéseinket is erősíti. A termékdíjpályázat díjazottjai és termékei itt tekinthetők meg!

ember és ló

Konferencia a KAP és a szektor viszonyairól

A rendkívül gazdag, sőt, nemcsak a szakmabelieket, hanem a laikus, állatszerető közönséget is vonzó váráshelyi nagyrendezvény azért persze elsősorban a szektor szakembereit szolgálja. Ennek érdekében az expón, május 5-én kreditértékű szakmai konferenciát szerveznek, a KAP és az állattenyésztés szabályozási kérdéseiről.

Fotók: Horizont Média/archív, Kohout Zoltán