fbpx

AÖP, AKG – itt a válasz arra, mi várható

Írta: Szerkesztőség - 2024 május 06.

Tovább szigorodnak-e az uniós agrártámogatások feltételéül szabott zöld követelmények az Európai Unió Közös Agrárpolitikájában?

Ez lesz az egyik kiemelt témája az Agrofuture Konferenciának május 23-án. A Portfolio Csoport rendezvényen szerepelnek az egyes pilléres Agro-Ökológiai Program (AÖP) feltételrendszerének, az új Agrár-Környezetgazdálkodási (AKG) program kérdései, illetve a kettes pilléres vidékfejlesztési kassza ökológiai pályázatai. Az első ízben megrendezett Agrofuture Konferencia ezzel az agrárgazdaságot érintő legfontosabb fenntarthatósági és innovációs témákat tűzi napirendjére a kecskeméti Four Points by Sheraton Hotel és Konferenciaközpontban. A konferencia a kiemelt témákat színvonalas előadások és kerekasztal-beszélgetések segítségével mutatja be és dolgozza fel. Az eseményen az államigazgatási, a vállalati-üzleti és a szakmai-érdekképviseleti szféra első számú vezetői nyújtanak hasznos információkat a résztvevők számára.

A Portfolio Csoport a részvételhez a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara tagjainak és szaktanácsadóinak 35 százalékos kedvezményt nyújt, a fiatal gazdák és a kistermelők pedig a rendezvényen 50 százalékos kedvezménnyel vehetnek részt. A Portfolio Csoport az Agrofuture Konferencia előtt egy nappal, május 22-én rendezi meg Agrofood Konferenciáját, amely az élelmiszeripart érintő legaktuálisabb témákat tűzi napirendjére. Az érdeklődők az Agrofuture és az Agrofood konferenciára – egy agrobérlet megváltásával – 50 százalékos kedvezménnyel válthatnak mindkét eseményre érvényes, kombinált jegyet.