fbpx

Az év agrár duális képzőhelye lett az AXIÁL

Írta: Sajtóközlemény - 2024 május 08.

Az AXIÁL Kft. pályázati anyagát választotta győztesnek 2024-ben a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara „Az év agrár duális képzőhelye” cím elnyerésére kiírt felhívás nagyvállalati kategóriájában. A neves kitüntetést április 24-én vették át a vállalat képviselői Magyarország miniszterelnökétől, a Szakma Sztár Fesztivál programjának keretében.

A tavalyi évhez hasonlóan idén is meghirdette a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) „Az év agrár duális képzőhelye” című pályázatát, melynek célja az agrárszakképzésben részt vevő duális képzőhelyek kiemelkedő munkájának elismerése.

A pályázatra három kategóriában (mikrovállalkozás vagy egyéni vállalkozó, kis- és középvállalkozás, nagyvállalat) lehetett nevezni. További feltétel volt, hogy csak olyan szervezet indulhatott a pályázaton, melyet előzetesen jelöltek, valamint szerepel a NAK nyilvántartásában és a szakirányú oktatás folytatásához érvényes határozattal rendelkezik. Jelölést szakképző intézmény, valamint 18. életévét betöltött tanuló, kiskorú tanuló esetében törvényes képviselő, NAK vármegyei igazgatóságon dolgozó szakképzési referens, illetve az agráriumban érintett más természetes személy, vállalkozás, szervezet vagy intézmény tehetett.

Az AXIÁL Kft. (amelynek nagy szerepe volt az utóbbi évtizedben kibontakozó agrárképzés-népszerűsítésben is Magyarországon – a szerk.) nemcsak arról értesült nagy örömmel, hogy jelölték a pályázaton való induláshoz, hanem arról is, hogy győztesnek választották a megmérettetésen. A kezdetektől családi tulajdonban működő magyar cégcsoport elkötelezett a mezőgazdaságba érkező új generációk lehetőségeinek fejlesztésének és az agrárgépész szakmák népszerűsítésének terén, melyet a cég vezetősége kulcsfontosságúnak tart a szektor fenntartható jövőjének szempontjából. A duális képzésekben való aktív részvétel mellett különböző társadalmi felelősségvállalási projektek keretében is támogatják az oktatás fejlesztését, illetve a legújabb technológiák és szakmai trendek eljuttatását a fiatalokhoz.   

A nagyvállalati kategóriában kapott első díjat a Szakma Sztár Fesztivál megnyitóján, a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ helyszínén adták át az AXIÁL Kft. képviselőinek, Harsányiné Dr. Fodor Gyöngyinek és Harsányi Zsoltnak, a vállalat tulajdonos-ügyvezetőinek. A díjat Orbán Viktor miniszterelnök, Győrffy Balázs NAK-elnök, és Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke adta át.

(Fotó és forrás: nak.hu)