fbpx

Erő, teljesítmény, sokoldalúság és megbízhatóság

Írta: - 2023 június 15. -Hirdetés

A mezőgazdasági ágazat előtt álló kihívások egyre nagyobbá válnak. Nehéz időkben csak egy dolog segít: egy új gondolkodásmód. Alternatív lehetőségek felkutatása és okos döntések meghozatala. A következő traktorvásárlásakor ez azt jelenti, hogy az imázs helyett a hatékonyságot választja. Olyan traktorhoz, amely kemény munkát végezhet kiváló teljesítmény mellett folyamatos terhelés alatt, és mindezt elfogadható áron – ilyenkor a megfelelő választás egy Kubota traktor.

Kubota traktor mezőgazdasági gépkapcsolatba
A mezőgazdaság minden szegmensében megbízhatóan teljesítenek a Kubota traktorok (fotó: Kubota)

Mitől kedvelt a KUBOTA M7-173 a gazdák körében?

A motor

A tökéletesített teljesítménygörbének köszönhetően a V6108 TIER 5 motor legújabb változata nagyobb teljesítményt biztosít alacsonyabb üzemanyag-fogyasztás mellett. A “Power Boost” teljesítménynöveléssel az M7-173 bőséges erőtartalékkal rendelkezik a maximális teljesítmény eléréséhez. (170 LE teljesítmény – ECE R120 teszt alapján)

Az M7-173 négyhengeres motorja nagy teljesítménye ellenére nagyon hatékony üzemanyag felhasználású. Az alacsonyabb üzemanyag mennyiség és a csökkentett AdBlue® fogyasztás hosszabb üzemidőt eredményez.

Az egy darabból álló motorháztető és a könnyen hozzáférhető karbantartási pontok az M7-173-at szervizbarát traktorrá teszik. Ez az előny még a felszerelt homlokrakodóval is megmarad.

A Kubota ismert motorjainak megbízhatóságáról és hosszú élettartamáról. Ez alól ez a motor sem kivétel. Előnyeit hosszú távon élvezheti.

Kubota traktor
A V6108 TIER 5 motor legújabb változata nagyobb teljesítményt biztosít alacsonyabb üzemanyag-fogyasztás mellett (fotó: Kubota)

Hajtómű

Az M7-173 már korábban bizonyított powershift sebességváltója hat, terhelés alatt kapcsolható fokozatot és öt szinkronizált tartományt tartalmaz, ami 30 előre- és 15 hátrameneti fokozatot biztosít a 0,25 és 50 km/h közötti sebesség tartományban.

Automatikus módban a sebességváltó a motor terhelésétől függően váltja a sebességet. Csak a műszerfalon vagy az elektronikus erőátviteli vezérlő K-terminálján kell megadnia a szükséges sebességtartomány-váltást. Most már nem is kell gondolnia a váltásra, koncentrálhat az Ön előtt lévő útvonalra. A váltó viselkedését egyszerűen beállíthatja a kartámaszról, ami hatalmas előnyt jelent a termelékenység és a kényelem szempontjából.

Kubota traktor, K-terminál
Elég csak a K-terminálon megadni a szükséges sebességtartomány-váltást (fotó: Kubota)

Hidraulika

Az M7-173 prémium modelljei zárt hidraulika rendszerrel és terhelés érzékeny, változó szállítású (110 l/perc), axiáldugattyús szivattyúval vannak ellátva. Három pár mechanikus hidraulikus kiadó szelep tartozik a felszereltségbe.

Az elektronikus függesztőmű vezérlő ergonomikusan van beépítve a többfunkciós karba, ezáltal a hidraulika könnyen működtethető és kezelhető. A külső távirányító megkönnyíti a munkaeszközök fel- és leszerelését.

Az M7-173 9400 kg-os, hatalmas teherbírása lehetővé teszi a gyors munkavégzést vetőgép kombinációkkal vagy más nehéz munkagépekkel, például ekékkel, kultivátorokkal stb. A mellső emelő berendezés 3900 kg teherbírása további emelőkapacitást biztosít a nehéz gépeket igénylő feladatok könnyű kezeléséhez. A stabil elülső függesztés még sokoldalúbbá teszi az M7-173 máris lenyűgöző képességeit.

Kubota traktor
Az M7-173 modell hatalmas teherbírása lehetővé teszi a gyors munkavégzést szinte bármely eszközkombinációval (fotó: Kubota)

Kabin

Az M7-173 kényelmes munkakörnyezetet jelent még a leghosszabb munkanapokon is. Ezt a tágas és ergonómiailag átgondolt fülke biztosítja, hogy megfeleljen az üzemeltető igényeinek, emellett osztályának egyik legnagyobbika. Kiemelkedő helyet és kényelmet biztosít, valamint jól tervezett kezelési rendszert és kiváló kilátást kínál.

Az első tengely és a fülke rugózott felfüggesztése egyaránt védi a kezelőt és a gépet, és kiemelkedő termelékenységet eredményez.

A fülke belsejében az új, nagy teljesítményű fedélzeti lámpák teljes láthatóságot biztosítanak a karon és a joystickon. Új légkondicionáló rendszerrel szerelt, amely 25%-kal növeli a levegő mennyiségét és nincs huzat érzés.

A Kubota az utas számára is kényelmes ülést biztosít a traktoron. A pótülés, ha nincs használatban, felhajtható, így is növelve a teret a kabinban.

Az M7-173 négyoszlopos kabinját úgy tervezték, hogy mindig, mindent láthasson. A nagyszerű panorámaüvegeken keresztül kiválóan láthatja traktor elejére felszerelt munkagépeket és a homlokrakodó területét. Az M7-173 hatalmas halogen lámpája vagy a teljes LED-es munkafényszórója elég erős ahhoz, hogy az éjszakai kilátást nappalivá alakítsa.

Kubota traktor, panoráma kilátás
A tágas és ergonómiailag átgondolt fülkéből kiválóan láthatóak a munkagépek és a homlokrakodó területe (fotó: Kubota)

Vontatás

A fokozott termelékenységet az M7-173 első tengelyének rugózása és fülke felfüggesztése biztosítja, a megnövekedett tapadóképességgel és vezetési kényelemmel együtt. A vonóerő optimálisan tovább adódik – ami rendkívül előnyös, ha nehéz talajon szánt.

Az első tengely felfüggesztése nemcsak jobb tapadást és nagyobb vezetési kényelmet, hanem biztonságos vezetést is biztosít. Ha nagy sebességgel közlekedik, ez további biztonságot ad. Automatikus módban a rendszer megfelelően alkalmazkodik a terheléshez.

A lenyűgöző, 2,72 m tengelytáv ellenére az M7-173 rendkívül mozgékony és jól mozgatható a keskeny, 55°-os bekormányzási szögnek köszönhetően. Ezért a traktor még keskeny udvarban és a fordulókban is könnyen irányítható.

Az M7-173 elülső és hátsó tengelyén található automatikus differenciálzárak elektrohidraulikusan kapcsolódnak és a lehető legjobb tapadást biztosítják, még rossz talajviszonyok esetén is.

Kubota traktor szántóföldön
Nehéz talajon a vonóerő optimálisan tovább adódik, ez rendkívül előnyös például szántásnál (fotó: Kubota)

Precíziós gazdálkodás

A beépített GPS lehetővé teszi, hogy az M7-173 rögzítse saját mozgását, megjelenítse a GPS-térképeket a K-Monitoron, és számos automatikus, GPS-vezérelt funkciót hajtson végre.

Az opcionális automatikus kormányzással az M7-173 tudja, hol van, és milyen irányba halad. Amennyiben ráhagyja a kormányzást a traktorra, több energiát fordíthat más feladatokra, ezáltal még hatékonyabb és pontosabb lesz a munkája.

Kubota traktor, vezérlés
Az opcionális okosításnak köszönhetően számos autonóm feladatot el tud látni a traktor (fotó: Kubota)

Érték biztonság

Egy M7-173 megvásárlása befektetetés a magasabb minőségbe, nagyobb hatékonyságba és termelékenységbe. A Kubota garanciája és a Kubota karbantartási szerződése egyaránt védi ezt a befektetést.

Szervizszerződéssel biztosíthatja, hogy az M7-173 minden nap kihasználja a benne rejlő lehetőségeket. Öt ok van erre:

  1. optimalizált üzembiztonság,
  2. üzemanyag-hatékony működés,
  3. kiváló minőségű gép,
  4. magasabb újraeladási érték és
  5. több idő a munkára,

mivel az Ön Kubota partnere gondoskodik a gépről.

Szeretné még hosszabb ideig megóvni befektetését?

A Kubota Care 5 év vagy 3000 üzemóra garanciát biztosít a Kubota traktor tulajdonosa számára. Ez egyedülálló a garancia időtartamát és a garanciaprogramban résztvevő alkatrészeket tekintve, mivel a Kubota befogad olyan kopóalkatrészeket is, amiket más gyártók jellemzően kihagynak a garanciaprogramokból. Ez leginkább annak köszönhető, hogy a gyártó bízik saját termékeinek magas minőségében.

Kubota Care

Bővebb információt szeretne a készleten levő gépekről vagy ajánlatkérésben gondolkodik?

Keresse szakértő kollégáinkat itt!

Általános elérhetőségeink: