fbpx

Kubota, az 1000. eladott gép

Írta: - 2023 március 02. -Hirdetés

A januári Agromash Expon különleges dolgot ünnepelt a Két-KATA Kft.: a Kubota importőreként az 1000. eladott traktort, mely Mészárosék paszabi gazdaságába került. Mészárosné Simon Andreát az expo után kérdeztük a vásárlás okairól, illetve arról, hogy mi segítette a választásukat.

Forgalmazó és vásárló
A Két-KATA Kft. a Kubota importőreként eladta az 1000. traktort

Mióta foglalkoznak mezőgazdasági munkával?

– 1998 óta gazdálkodunk, 2013. január elseje óta családi gazdaságban működik vállalkozásunk. Tevékenységünk legelejétől fogva rendelkezünk traktorral – egy régi típussal, amihez megvan minden eszközünk, de a férjem már régebben elkezdett gondolkodni egy új típus megvásárlásáról, és mostanában jutottunk el oda, hogy ez megtörténhessen.

Honnan hallottak a Kubota gépekről?

– Én, személy szerint nem ismertem a márkát, de a férjem az internetről, ismerősöktől kezdett begyűjteni információkat, körülbelül fél évvel ezelőtt, hogy milyen is a Kubota? Nagyon megtetszett neki, és úgy döntött, hogy csak ez, mindenképpen. Amiért ezt választotta, az a megbízhatóság, a minőség és a szervízháttér. Tetszett neki a rugalmasság, ahogy megoldják a problémákat, illetve az 5 év garancia vagy 3000 üzemóra, ami talán nincs is másnál. Nagyon várjuk, hogy megérkezzen, mivel még csak a telephelyen tudtuk kipróbálni pár kör erejéig.

Milyen munkákra szeretnék használni az új traktort?

– Elsősorban szántóföldi munkákra fogjuk alkalmazni: talajmunka; szántás; sorközművelés – mivel szántóföldi növényekkel foglalkozunk. Búza, kukorica, napraforgó alkotja a családi gazdaság portfólióját. Ezekhez fog nekünk nagy segítséget nyújtani az új Kubota.

Forgalmazó és vásárló
Egy paszabi családi gazdaság munkáját fogja segíteni a Kubota M6141

Ki fog vele dolgozni?

– Egyelőre csak a párom, egyszemélyben.

Milyen elvárások vannak a traktor kapcsán?

– Eleve fontos szempont volt az ereje (140 LE), ami sokkal több, mint a korábban használt traktorunk. Többféle talajtípusunk van, még egy hektáron belül is van ahol három fajta minőség váltja egymást, ott nagyon kell az erő a szántáshoz. Elvárás még, hogy megbízható legyen, ugyanis a munkákat időben el kell végezni, nem engedhetünk meg csúszást.

Milyen adaptereket fognak használni hozzá?

– Az Agromash Expon sikerült üzletet kötni egy rövidtárcsára és egy Gruber-ra. Nagyon várjuk a traktor érkezését, hogy a tavaszi munkákban minél nagyobb szerepet játszhasson.

Beszélgetésünk óta a Kubota M6141 már Mészároséknál dolgozik, segítve a földmunkákat.

Két-Kata Kft.