fbpx

Még erősebb, még kényelmesebb, még biztonságosabb

Írta: - 2022 december 15. -Hirdetés

A Kubota bemutatja az új M5002 Narrow széria traktorjait, melyek a legjobb megoldást nyújtják a modern, nagy növénytermesztők igényeire. Ez az új széria kifejezetten arra a célra lett kifejlesztve, hogy szőlőültetvényekben, gyümölcsösökben dolgozzon, valamint olyan helyeken, amelyek kifejezetten keskeny, alacsony profilú traktorok használatát igénylik. Az M5002 Narrow széria kiemelkedik a tömegből kiváló specifikációival, kényelmével, könnyű kezelhetőségével és nagy teljesítményével még az igazán nehéz munkakörülmények között is.

Kubota
Az M5002 Narrow – a legjobb megoldás a modern, nagy növénytermesztők igényeire (fotó: Kubota)

A Kubota M5002 Narrow szériája kiváló, kompakt kialakítással rendelkezik

Kialakítása ideálissá teszi a keskeny sorok közötti munkákhoz. Lenyűgöző a teljesítmény-leadása és sebessége, valamint sokoldalúsága, biztonságossága, könnyű kezelhetősége és alacsony üzemanyag-fogyasztása. Ez az új traktor széria 4 hengeres Kubota motorokkal van felszerelve, melyek megfelelnek az Európai Stage V károsanyag-kibocsátási szabványoknak, és öt motorteljesítményszinttel rendelkeznek 74 és 115 lóerő között. A traktorok biztosítják a szükséges teljesítményt minden szántóföldi, udvari és szállítási munkához. A széria öt modellje az M5-072N, M5-082N, M5-092M, M5-102N és M5-112N.

A többféle különleges felhasználási módra kifejlesztett új Kubota M5002 Narrow széria két különböző motorháztetővel is rendelkezik, hogy minden elvárásnak megfeleljen. Az egyik motorháztető, melyet kifejezetten a fülkés modellekhez terveztek, kiváló kilátást tesz lehetővé az első tengely irányába, így tökéletes választás a szőlészetekben és a gyümölcsösökben végzett munkák elvégzésére. A másik motorháztető kifejezetten a ROPS modellekhez lett kialakítva, így ideális üvegházakban és a termőföldeken végzett munkákhoz

A Kubota M5002 Narrow széria kétféle sebességváltóval is elérhető; az egyik 18 előre-, és 18 hátramenettel rendelkezik, a másik pedig a még sokoldalúbb és még kényelmesebb Dual Speed sebességváltó, amellyel egy gombnyomással megduplázhatja az egyes fokozatokat, így elérve 36 előre-, és 36 hátramenetet. Mindkét opció fel van szerelve elektrohidraulikus váltókarral és bi-speed kanyarodási funkcióval. A 35 fokos kormányzási szöggel a Kubota bi-speed kanyarodási technológiája rendkívül szűk fordulási sugarat kínál.

Kubota
A szériát többféle különleges felhasználási módra kifejlesztették ki (fotó: Kubota)

A hatékonyságot és a teljesítményt növelő erő

A nehéz súlyok könnyed és biztonságos emelése érdekében az új Kubota M5002 Narrow széria erőteljes hidraulikus rendszerrel lett felszerelve, mely akár 69 l/perc kapacitást is képes biztosítani, ami elengedhetetlen a hatékonyság és a teljesítmény növeléséhez. Sőt, a II. kategóriás hárompontos vonószerkezetének köszönhetően az M5002 Narrow széria akár 2300 kg-os terheket is képes felemelni.

A Kubota M5002 Narrow széria hidraulika rendszere két független áramlásszabályozású hidraulika szeleppel rendelkezik alapfelszereltségként. Ez akár hét hidraulikus szelepre is bővíthető elöl és hátul (négy mechanikus, valamint három elektrohidraulikus). Ez lehetővé teszi több feladat egyidejű elvégzését az első, középső és hátsó munkagépekkel.

Sorok között, például gyümölcsösökben vagy szőlőültetvényekben végzett munka során a mozgékonyság és kormányozhatóság a jó traktor ismertetője. Az M5002 Narrow széria kiváló manőverezőképessége, stabilitása és biztonságossága – az első tengely kéthengeres hidraulikus felfüggesztésének köszönhetően – ezeknél a növényeknél az első számú választássá teszi. A széria újdonságai közé tartozik az első tengely felfüggesztése, amely különböző üzemmódokban állítható a gazda preferenciáinak és igényeinek megfelelően. Ez könnyedén végrehajtható két egyedi gombbal.

Ezen gombok egyike kezeli az első tengely felfüggesztését, és lehetővé teszi a (Ki/Be/Automatikus) üzemmódok kiválasztását. A legjobb beállítás kiválasztása minden szituációban hatékonyabbá és kényelmesebbé teszi mind a szántóföldi munkát, mind a közúti közlekedést, miközben csökkenti a traktor alkatrészeinek mechanikai igénybevételét. A másik gomb számos tényező, például az első tengely terhelése, a traktor sebessége és a talajviszonyok alapján állítja be a felfüggesztés lengéscsillapítását.

Kubota
Sorok között végzett munka során a mozgékonyság és kormányozhatóság a jó traktor ismertetője (fotó: Kubota)

Kényelmes és tágas fülke minden irányba remek kilátással

A földeken töltött hosszú munkanapokat szem előtt tartva a Kubota egy tágas, síkpadlós vezetőfülkét tervezett, kiváló kilátással minden irányba. Ezen felül a fülke elrendezése is optimális, a kezelőszervek kényelmesen elérhetők, így kellemes, produktív munkavégzést és teljes koncentrációt tesz lehetővé, bármi legyen is az éppen aktuális feladat.

A vezetőfülke felszerelhető CAT IV szűrőkészlettel az UNI EN 15695-1:2018 szabványnak megfelelően. A nagyteljesítményű fülkeszellőztető rendszer tanúsított aktívszén-szűrőjével megbízható védelmet nyújt a növényvédő szerek ellen, amelyeket gyakran gyümölcs- és szőlőültetvények kezelésére használnak.

A Kubota névről

A Kubota Corporation 1890 óta a mezőgazdasági, gyep, szálastakarmány, építőipari gépek és ipari motorok vezető gyártója. A központja Japánban, Oszakában található, irodákkal rendelkezik Észak-Amerika, Európa és Ázsia több, mint 110 országában. A Kubota 2019-ben 17,6 milliárd dolláros árbevételt ért el. Bár a Kubota elsődleges termékköre a mezőgazdasági

termékcsalád, számos más termékportfóliót is gyárt, beleértve az egész városokra kiterjedő vízszűrő rendszereket, öntözőket, csővezetékeket, tetőfedő elemeket, házakat és nagy földalatti elosztó szelepeket.

Kubota
A legjobb beállítás kiválasztása hatékonyabbá és kényelmesebbé teszi mind a munkát, mind a közúti közlekedést (fotó: Kubota)

Küldetésünk

Küldetésünk, „A Földért, az életért”, elkötelezettségünkről tesz tanúbizonyságot a föld természetes környezetének megőrzése mellett, miközben elősegítjük az élelmiszer- és vízkészletek biztosítását, amik létfontosságúak a társadalmi szükségletek kielégítéséhez a világnépességünk folyamatosan növekedése mellett. Ez a küldetés valósul meg minden alkalommal, amikor egy Kubota traktor megműveli a földet, hogy életet fenntartó élelmiszert termeljen, vagy ha építőipari eszközeink dolgoznak a vízvezetékeken, hogy azoknak az árkokat biztosítsák. A Kubota-val kapcsolatos további információkért látogasson el a www.kubota-global.net vagy a www.kubota-eu.com oldalra.

Két-KATA Kft.
2118 Dány
Zöld út 20.
[email protected]
https://ketkatakft.kubotaimportor.hu/