fbpx

Prémium eszközökkel a hatékony termelésért

Írta: - 2022 április 14. -Hirdetés

Horizont: A Magyar Agrártehetségekért díj, 2022 a horizontagrar.hu-tól

Talán soha nem volt ilyen fontos a mezőgazdaságban dolgozó munkaerő hatékonysága, mint most. A meredeken növekedő inputanyagköltségek: energia, takarmány, bér szükségszerű árfelhajtó hatása a termékekre sok esetben akár veszélyeztethetik azok piacra lépését is. Az „eldrágulás” elkerülésének feladata nehéz kihívások elé állítják a gazdálkodókat. A technológiai fejlesztés, a személyi állomány átszervezése, a termékek újra gondolása végső soron mind a termelékenység javítása irányába hatnak.

Hatékonyan csak nyugati színvonallal!

Ennek a munkának alappillérei a hatékonyságot segítő, sőt sokszor önmagukban hordozó innovatív eszközök, termelő berendezések. Legyen szó kisüzemi élelmiszeripari berendezésekről, vagy akár egy egyszerűnek tűnő, de tökéletes vasvilláról. Mindkettőről elmondható, hogy hatékonyan csak jó eszközökkel lehet dolgozni. Sajnos a nagyüzemi termelés velejárója (tisztelet a kivételnek) az a beidegződés, ami a minőséget és tartósságot sokszor nélkülözi, ugyanis az olcsó árszint dominál az eszközök választásában.

Az itthon csak nyomokban megtalálható, prémium kategóriát képviselő, német Horizont és Ukal termékek az elmúlt hónaptól egy új online platformon váltak elérhetővé. A horizontagrar.hu óriási ambíciókkal vetette bele magát a magyar mezőgazdaság eszköz ellátásba. A német Horizont Gmbh és a már ismert piaci szereplő, az Ander-2000 Kft. által üzemeltetett, felhasználóbarát webáruház és a köré épülő szolgáltatási rendszer komoly célt tűzött ki maga elé. Törekvésük, hogy a magyar gazdaságok eddig korlátosan elérhető minőségi eszközökkel való ellátását nyugat-európai színvonalra emelje. És hogy miképpen képzelik el mindezt?

A Horizont és Ukal márkák bevezetése a hazai piacra egy valódi küldetés volt a cég termelésben és kereskedelemben is gyakorlott vezetői számára. Elképzeléseik szerint azok a gazdaságok, ahol a tulajdonos, akár csak időszakosan is, de fizikailag is részt vesz a termelési folyamatokban, könnyebb a prémium eszközökre való áttérés. Ugyanis ezek a vállalkozások nyitottak a magas minőségű eszközök és berendezések használatára. Miért? Mert a döntéshozók első kézből tapasztalhatják meg az eszközök által nyújtott termelékenység előnyeit.

Kézenfekvő a minőséget választani

A másik célszegmens azok a közép- és nagyvállalatok, akik érdekeltek a képzett, tapasztalt munkavállalók megtartásában. A munkakörülmények javításáért tett erőfeszítéseik jegyében kézenfekvő megoldásnak kínálkozik a prémium minőségű eszközök bevezetése a termelésbe. Ezeknek a cégeknek a „kézieszköz, fogyóeszköz” jellegű kiadásaik bőven 0,5-0,1% alatti arányban jelennek meg költségszerkezetükben. Az itt felmerülő, minőségi javulással járó költségnövekedés elhanyagolható az ezek mellé társuló előnyökkel szemben: a munkaerő-hatékonyság növelése, munkavállalói elégedettség, a vállalkozáshoz való lojalitás. Mindezeken felül a prémium minőséggel együtt járó további előnyök sem elhanyagolhatóak – például a hosszabb élettartam, a kapcsolódó szolgáltatások, biztos garanciális háttér…

A jelek szerint mára megvalósult egy nemes cél és vízió! A magyar gazdálkodók egyre inkább átállnak a legmodernebb technológiákra, és végre csúcsminőségű nyugati eszközökkel végezhetik a munkájukat. Sőt, mindezek online platformokon akár másnapra történő szállítással elérhetőek! Ezzel meg is érkeztünk a 21. századba!

A horizontagrar.hu oldalra látogatók pedig nem csak egy „egyszerű”, bolti jellegű kiszolgálásban részesülhetnek. Minden vásárlást kiegészít egy opcionális, magas színvonalú szakértői segítségnyújtás és támogatás, ami így igazán egyedivé teszi az oldalt a többi piaci szereplővel szemben. A webáruház elindításával az Ander-2000 Kft. tulajdonosai egy olyan széles termékpalettát tárnak az itthoni állattartók elé, ami bebizonyítja, hogy nem igaz az a tévhit, miszerint a prémium nem minden esetben drágább is. Több ezer, valóban prémium minőségű eszköz közül válogathatnak az ide látogatók.

A horizontagrar.hu célul tűzte ki, hogy segíti minden fejlődni vágyó állattartó számára az előrelépést. Ennek fő útja a magasabb feldolgozási fok, a nagyobb hozzáadott érték elérése. Ezzel és az ellátási láncok lerövidítésével a kisebb gazdaságok is pozícióba kerülhetnek, és stabil, finanszírozható működést érhetnek el.

Díj és terméktámogatás

Ezen célok eléréséhez az ANDER-2000 Kft. és a horizontagrar.hu díjat alapított.

Horizont: A Magyar Agrártehetségekért díj, 2022

Egy olyan pályázatot hoztak létre, amely a kiválasztott gazdaságok számára a továbblépés és a fejlődés kulcsa lehet a nem is olyan távoli jövőben. A Horizont: A Magyar Agrártehetségekért díj egy több fordulós elbírálás után kiosztott, 1 millió forint értékű terméktámogatás, amely egy olyan közösségépítő és szakmai program, ami a kis és közepes gazdaságokat hivatott ösztönözni a közvetlen piacra lépésre. A kiírás olyan, állattenyésztésben dolgozókat és vidéken újrakezdőket céloz meg, akik büszkék igényesen elvégzett munkájukra, folytonosan fejlődni akarnak, és kellő affinitással rendelkeznek a digitális eszközök és csatornák használatára.

A pályázati feltételek és az azzal kapcsolatos összes információ megtalálható a horizontagrar.hu oldalon! A pályázatok benyújtási ideje: 2022.04.15. – 05.15. A beadást a horizontagrar.hu weboldalon tehetik meg a pályázók. A pályázatot benyújtókat a kiíró egyedi kedvezményekben részesíti, továbbá a 2-3 helyezést elérő pályázók is terméktámogatásban részesülnek. A pályázat első fordulójában közönségszavazás dönt a döntőbe kerülésről, majd a zsűri választja ki a három helyezett pályaművet.    

Ne szalassza el a lehetőséget, hogy Ön is a három díjazott egyike legyen!

Látogasson el webáruházunkba, vagy ha szakmai tanácsadásra lenne szüksége, akkor keressen minket bizalommal!