fbpx

Szervezett kismamaprogramot működtet – sikeres volt az audit

Írta: Barna Ferenc - 2022 szeptember 15.

Eredményes volt az az audit, mely alapján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) megkapta a „Családbarát munkahely” védjegyet. Kiemelten kezeli a családok támogatását, mely számos formában ölt testet: egészségbiztosítási csomagok, kismamaprogramok, ajándékcsomag szülés esetén, szabadság rugalmas kezelése – olvasható a tájékoztatóban.

Kismama a virágzó fák között
Számos intézkedés segíti a dolgozókat a munka és a magánélet egyensúlyának kialakításában (fotó: Pixabay)

Az audit során kiemelt követendő példák:

  • Szervezett kismamaprogramot működtetnek, rendszeresen kapcsolatot tartanak a gyermekgondozási szabadságon lévőkkel, gyermekszületés és -örökbefogadás esetén ajándékcsomaggal köszöntik az édesanyákat.
  • Nyári diákmunka-lehetőséget biztosít a munkavállalók gyermekeinek.
  • A gyermekes munkavállalók számára több lehetőség áll rendelkezésre, hogy könnyebben tudják összehangolni munkahelyi napirendjüket a családi életüket.
  • Egészségbiztosítási csomagot biztosítanak minden aktív munkavállaló számára, csoportos élet- és balesetbiztosítást, valamint kedvezményes lehetőséget családtagok egészségbiztosítási csomagjára.
  • A szabadság beosztását a munkáltató jelentős részben, az előírásoknál jóval magasabb arányban engedi át a munkavállalóknak.

Hiteles és inspiráló példa minden munkáltatónak a mezőgazdaságban

A védjegy elnyeréséhez tanúsítási folyamaton kell átesnie minden szervezetnek. A sikeres auditálás során elnyert tanúsítvány hitelesen bizonyítja a munkavállalók és a szolgáltatást igénybe vevők számára, hogy a védjegy tulajdonosa családbarát szemléletű, azaz családbarát munkahelyként működik, illetve családbarát szolgáltatást nyújt, mely egyúttal a szervezet társadalmi felelősségvállalását is mutatja.

„A kamaránál megalakulása óta törekszünk arra, hogy munkavállalóink számára összeegyeztethetőek legyenek a munkahelyi és a családi feladatok. Erőfeszítéseink megtisztelő elismerése ez a tanúsítvány” – hangsúlyozta a cím átvételekor Győrffy Balázs, a NAK elnöke.

A tanúsítvány több szempontból is kiemelt jelentőségű Dr. Szuromi-Kovács Ágnes, a Családbarát Magyarország Központ ügyvezetője szerint. Elmondta, hogy önmagában is örvendetes, hogy a kamara 1 200 munkavállalóját és családjaikat számos intézkedés segíti a munka-magánélet egyensúly kialakításában. Azonban kiemelte, hogy az elismerés által hiteles és inspiráló példaként szolgálhat 17 tagszervezet, és rajtuk keresztül mintegy 400 ezer kamarai tag számára.

Forrás: NAK