fbpx

Magágykészítésben is válasszon a METALWOLF kínálatából!

Írta: Agrárágazat-2023/12. lapszám cikke - 2023 december 13. -Hirdetés

Sarkalatos kérdés a talajművelésben az ideális magágy elkészítése. Ebben nagy segítség egy jó kombinátor. Főleg, ha még a munkamélysége is precízen beállítható!

Miért népszerűek a kínálatunkban a magágykészítők?

Egyik ok a tapasztalatokon nyugvó, megfelelő kialakítás.

– A függesztett kombinátoraink alapkivitelben 3 sorba rendezett rugóskapákkal készülnek.
– A művelőelemek 32 × 10 mm-es segédrugós, merevített rugós kapák, fordítható lándzsával.
– A rugóskapák után rugóztatott simítólap és 2 sor csipkés törőhenger dolgozik.
– A szárnyak végén mélységhatároló kerék segíti a beállítást.
– Egyre népszerűbb a 4 sor kapás változat, hiszen ezzel a szármaradványos területen is könnyebb a munka, a ritkábban elhelyezett kapák miatt.
– Merev vázzal 2,2 méterestől 3,3 méteres művelési szélességig, hidraulikusan csukható kivitelben 7,2 méteres művelési szélességig gyártjuk.
– Fogas táblás művelőelemekkel, frontfüggesztéssel is rendelhető. Előre is kérhető simítólap támasztórugóval vagy nyomórugóval.

METALWOLF kombinátor
Kicsitől a nagyig: 50–250 LE erőgépekhez illeszkedő kombinátorok teljes kínálata

Félig függesztett kombinátoraink háromféle változatban készülnek. Közös bennük, hogy 5 sorban helyezkednek el a kapák, amelyek alapváltozatban segédrugós, 32 × 10-es, merevített nyakú rugós kapák, fordítható lándzsával szerelve, ami igény esetén lúdtalpkapára cserélhető, de választható hozzá germinátorkapa is. A kapákat L acél simító és 2 sor, soronként rugóztatott csipkés pálcás rögtörő henger követi.

Azért is szeretik a gazdák ezeket az eszközöket, mert a munkamélységük 6–15 cm között pontosan és egyszerűen beállítható.

MW_TKV-8-4-VH
METALWOLF kombinátor

A TKV jelű félig függesztett kombinátorok 4,2 méterestől egészen 8,4 méteres művelési szélességig készülnek. A kapák osztása 120 mm. A művelési mélységet a szárnyak végén állítható 2-2 db kerék és a váz középrészén belül elhelyezett, hidraulikusan mozgatható 2 db szállítókerék biztosítja. Kompaktoraink felépítése annyiban különbözik a TKV kombinátorétól, hogy a kapasorok elé bekerült egy rugóztatott L acél simító és csőpálcás rögtörő henger, ami a nagyobb rögök aprítását segíti. Ezek a termékek 4,2–6,6 méteres változatig állnak a felhasználók rendelkezésére VARIO KOMBI talajművelő eszközeink 4,2–8,4 méter művelési szélességűek.

Kapaosztásuk sűrűbb, 100 mm. A mellső elmunkálóelem hidraulikusan állítható és különálló, 150 mm széles rugós simítólapokból áll. A talajtömörödés csökkentése érdekében tandemkerekes kialakításúak. Követőboronával is rendelhetők. Ez a rögrendező nedves, vizes talajon szép munkát végez, anélkül, hogy visszatömörítené a talajt.

Győződjön meg róla Ön is, hogy a METALWOLF valóban partner a talajművelésben!

www.metalwolf.hu

Metalwolf