fbpx

Magágykészítés a METALWOLF-fal

Írta: Agrárágazat-2022/09. lapszám cikke - 2022 szeptember 13. -Hirdetés

Az őszi magágykészítéshez nálunk a hagyományos kombinátorokon kívül kompaktorokat és vario kombit is találhat! Szeretnénk röviden bemutatni magágykészítő gépcsaládunkat.

MetalWOLF kombi

A függesztett kombinátoraink alapkivitelben 3 sorba rendezett rugóskapákkal készülnek. A művelőelemek 32 × 10 mm-es segédrugós, merevített rugóskapák, fordítható lándzsával.

A rugóskapák után rugóztatott simítólap és 2 sor csipkés törőhenger dolgozik. A szárnyak végén mélységhatároló kerék segíti a beállítást. Egyre népszerűbb a 4 sor kapás változat, hiszen ezzel a szármaradványos területen is könnyebb a munka, a ritkábban elhelyezett kapáknak köszönhetően.

Merev vázzal 2,2 méterestől 3,3 méteres művelési szélességig, hidraulikusan csukható kivitelben 7,2 méteres művelési szélességig gyártjuk.

Fogastáblás művelőelemekkel, front függesztéssel is rendelhető. Előre is kérhető simítólap támasztórugóval vagy nyomórugóval. Félig függesztett kombinátoraink háromféle változatban készülnek. Mindhárom változatban 5 sorban helyezkednek el a kapák, amelyek alapváltozatban 32 × 10-es segédrugós, merevített rugóskapák fordítható lándzsával, de választható hozzá rugóskapa lúdtalppal vagy germinátorkapa is. A kapák utáni simító- és lezáróegység rugóztatott L idomacél simító, valamint soronként rugóztatott 2 darab csipkés rögtörő henger.

A TKV jelű, félig függesztett kombinátorok 4,2 méterestől egészen 8,4 méteres művelési szélességig készülnek. A kapák osztása 120 mm.

MetalWOLF kombinátor

A művelési mélységet a szárnyak végén állítható 2-2 db kerék és a váz középrészén belül elhelyezett, hidraulikusan mozgatható 2 db szállítókerék biztosítja. Kompaktoraink felépítése annyiban különbözik a TKV kombinátorétól, hogy a kapasorok elé bekerült egy rugóztatott L acél simító és csőpálcás rögtörő henger, ami a nagyobb rögök aprítását segíti. Ezek 4,2 méterestől 6,6 méteres változatig állnak rendelkezésre.

VARIO KOMBI talajművelő eszközeink 4-2-8,4 méter művelési szélességűek. Kapaosztásuk sűrűbb, 100 mm. A mellső elmunkálóelem hidraulikusan állítható és különálló, 150 mm széles rugós simítólapokból áll. A talajtömörödés csökkentése érdekében tandem kerekes kialakítású. Követő boronával is rendelhető. Ez a rögrendező nedves, vizes talajon szép munkát végez, anélkül, hogy visszatömörítené a talajt.

Szívesen adunk részletes tájékoztatást gépeinkről telefonon vagy emailben. Mindig szívesen látjuk Ügyfeleinket Géderlakon egy személyes megbeszélésre is!

Metalwolf