fbpx

Tarlóhántás Metalwolf tárcsákkal

Írta: Agrárágazat-2022/6. lapszám cikke - 2022 június 09. -Hirdetés

A gépgyártásban mi már a tarlóhántásra készülünk, tervezzen velünk Ön is! A Metalwolf V tárcsák remek társak ebben a munkában. Engedje meg, hogy bemutassuk legnépszerűbb termékeinket!

Metalwolf

Az erőgépek vonóerejéhez igazodóan sokféle tárcsamodellből választhatnak nálunk. Függesztett tárcsáink közül már akár 30 lóerős géphez is tudunk munkaeszközt ajánlani: 1,3 m-es művelési szélességű a legkisebb. Valamennyi függesztett változat 560 mm átmérőjű Bellota tárcsalapokkal készül. Ezek nagyon strapabíró, 4,5 mm vastag acéllapok. Alapkivitelben az első sort csipkézett, a második sort sima tárcsalapokkal szereljük. Ha viszont a vásárlónk szeretne eltérni ettől a klasszikus megoldástól, akkor természetesen mindkét sor szerelhető csipkés lapokkal. A függesztett tárcsák 3 m-es művelési szélességig szerepelnek a kínálatunkban, így akár 100 LE-s gép után is választhat ilyet. A mellső és hátsó tárcsasorok szögállása a csavarkötéses rögzítőpántok és a forgáspontrögzítő csavar fellazításával változtatható. Mindegyik függesztett modell rendelhető laposvaspálcás rögtörő hengerrel.

Metalwolf

A nehezebb, vontatott kivitelű tárcsás boronáink középnehéz és nehéz változatban állnak vásárlóink rendelkezésére. A fő különbség a kettő között, hogy a középnehéz termékcsalád 560 mm-es Bellota lapokkal készül, 35 × 35 mm-es négyzetacél tengelyekkel, a váz 6 mm falvastagságú. A nehéztárcsáknál 660 mm-es vagy 610-es Bellota lapokkal és 40 × 40 mm-es négyzetacél tengellyel dolgozunk, és a váz anyagvastagsága 8 mm. Természetesen a tömegükből adódó különbség a munkamélységben is megmutatkozik: középnehéz tárcsával 10–20 cm mélyen, míg a nehéz tárcsával 15–25 cm mélyen dolgozhatunk. A nehéz változat szármaradványos területen is jobban teljesít.

Mindkét változatban kínálunk merev vázas és hidraulikusan csukható modelleket is. A középnehezeknél 4 m-es, a nehezeknél 4,6 m-es művelési szélességű a legnagyobb merev vázas változat. Hidraulikus csukással viszont már akár 6,2 m-eset is találhatunk. Ha az erőgép felől közelítjük meg a kérdést: 80 LE-től már tudunk ajánlani vontatott eszközt, de 230 lóerős erőgép után is találhat nálunk tárcsás boronát.

Metalwolf

A vontatott középnehéz, illetve nehéz tárcsákhoz 400 mm átmérőjű pálcás vagy 480 mm átmérőjű ékgyűrűs henger is kérhető. Alkalmazásukkal a tárcsák által átforgatott talaj megfelelő lezárást kap, így megakadályozzuk a művelést követő talajnedvesség-veszteséget. A lezáró hengerek talajra gyakorolt nyomása csavarorsós megoldással állítható.

Mi, a METALWOLF-nál a minőségben hiszünk, csakis megbízható és hosszú élettartamú gépek kerülnek ki üzemünkből. Az alkatrészellátást is szívünkön viseljük, gyorsan és pontosan szolgáljuk ki a gazdák igényeit.

Ha METALWOLF gépet választ, biztos lehet benne, hogy a legjobb döntést hozta!

Metalwolf Kft.