fbpx

Tanulmányút húsipari élelmiszer-előállítók számára

Írta: Csomor Zsolt - 2019 március 08.

A folyamatosan változó piaci és fogyasztói igények komoly kihívást jelentenek az élelmiszer-előállítók számára. A versenyben elengedhetetlen a felhasználható alapanyagok és azok kombinálhatóságának, valamint a technológiai módszerek és folyamatok átfogó ismerete, olvasható a NAK honlapján.

húsipar

A hazai előállítók versenyképességének támogatása  érdekében a NAK a katalán IRTA (Research & Technology Food & Agriculture) monellsi intézetébe 2019. május 29-31. között 3 napos gyakorlati tanulmányutat szervez sonkatermékek témájában a húsiparban, illetve készítmények gyártásában tevékenykedő tagjaink számára. A program elméleti és gyakorlati részeket egyaránt tartalmaz: bemutatásra kerülnek a különböző alap- és segédanyagok, technológiai lépések, illetve az Intézet kísérleti üzemében pácolt sonkák készítésére nyílik lehetőség.

A csoportos program minimum 10, maximum 12 fő részvételére ad lehetőséget, amelyen belül különböző üzemméretű NAK tagok részvételére is lehetőséget biztosít. A tanulmányút részvételi költségét, amely tartalmazza az oktatási segédanyagokat, a napközbeni étkezéseket, valamint a repülőtér és az IRTA közötti transzportot a Kamara fedezi a jelentkezők számára. Az utazás során felmerülő egyéb költségek (repülőjegy, biztosítás, szállás, reggelin és ebéden kívüli étkezések) a résztvevőket terhelik. A képzés nyelve angol, a nyelv minimum értési szintű ismerete szükséges.

Jelentkezni és további részletek iránt érdeklődni dr. Szűcs Viktória vezető élelmiszeripari szakértőnél lehet (e-mail: [email protected]).