fbpx

Ma nyílik a 28. Bábolnai Nemzetközi Gazdanapok

Írta: Szerkesztőség - 2013 május 22.

Bábolna, 2013. május 22., szerda (MTI) – Szerdától négy napon át tart a magyar agrárgazdaság egyik legnagyobb kiállítása, a Bábolnai Nemzetközi Gazdanapok, ahol csaknem 150 kiállító 21 ezer négyzetméteren mutatja be termékeit. A kiállítást Poprády Géza, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára nyitja meg.

A Bábolnai Nemzetközi Gazdanapok idén is több szakmai rendezvénynek ad otthont.

Csütörtökön a Gabonatermesztők Országos Szövetségének konferenciáján az agrár helyzetértékelés után a várható támogatásokról, a gabonapiaci kilátásokról integrált növénytermesztés lehetőségeiről és az agrárpénzügyekről tájékoztatják a szakembereket.

Az Országos Erdészeti Egyesület Gépesítési Szakosztálya és a Magán Erdőtulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége pénteki, közös rendezvényén többek között az erdészeti gépesítésről és a SEFAG Zrt. energiaerdő-projektjéről tartanak előadásokat.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara az EU 2013 utáni agrártámogatásainak rendszeréről, annak változásairól, valamint az új kamara programjáról tart fórumot.

A Bábolnai Nemzetközi Gazdanapok hagyományos programja a szántóföldi gépbemutató, ahol működés közben láthatók a munka- és erőgépek.

Az idei bemutatók fő témája a zöldtakarmány betakarítás és talajművelés eszközeinek megismertetése.

A látogatók több mint 40 gépet és több gépújdonságot tekinthetnek meg.

 

 

Ma nyílik a 28. Bábolnai Nemzetközi Gazdanapok

 

A Gazdanapok egyik kiemelt eseménye a Lovas Hagyományok Múltban és Jelenben – Bábolnai Lovasturisztikai Napok.

A rendezvény keretében naponta látható lovas program, amelynek főszervezője a házigazda a Nemzeti Ménesbirtok Kft.

Pénteken a Ménesbirtok felajánlásában egy Shagya-arab lovat sorsolnak ki azok között, akik belépőjegyet vettek a gazdanapokra.

A kiállítás négy napja alatt az érdeklődők megtekinthetik a Ménesudvart, lovaskocsival ellátogathatnak a Csikótelepre, hintóval kikocsikázhatnak az Arborétumba, ahol a híres lovak temetőjét is megnézhetik, illetve idegenvezetéssel látogathatják meg a Szapáry-kastélyt.

 

MTI 2013. május 22.