fbpx

Hogyan lehet védekezni az árvizek és belvizek ellen?

Írta: Szerkesztőség - 2013 május 21.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A különböző teljesítményű búvár és benzinmotoros szivattyúk megoldást kínálnak Önnek elárasztott területek, csatornarendszerek, vizes árkok, beázott pincék, illetve alagsori szintek víztelenítésére. Az elektromos búvárszivattyúk a talajvíz következtében beázott pincék vagy szintek kiszivattyúzására is alkalmasak. Jól használhatóak ciszternák, derítők ürítésére, vagy akár sáros talajvíz mentesítésére is.

Az elektromos (230V vagy 400V) GRINDEX búvár szivattyúk egyedülálló tulajdonsága, hogy a beépített különleges légszelepük segítségével akkor is gond nélkül – akár hetekig is – járhatnak, ha szárazra kerülnek!

Így nem kell tartani a szivattyú motorjának leégésétől.

Olyan helyeken, ahol nem áll rendelkezésre villamos energia, általában benzinmotorral ellátott szivattyút használnak.

A benzinmotoros szivattyú nagy teherbírású és hosszabb távon, sokkal kisebb költséggel üzemeltethető, mint az elektromos árammal működő.

 

 

Nagy előnye továbbá az, hogy kis idő alatt tud megmozgatni több száz köbméternyi vizet és akár 30 m magasra pumpálni azt.

Amennyiben szűk, de mély helyről, például kútból kell, áramszolgáltatás nélkül a vizet kiszívni, akkor robbanómotoros aggregátor segítségével működő búvár vagy zagyszivattyú egységet is lehet alkalmazni.

Szivattyúk hatalmas skálája létezik, így nagyon nehéz kiválasztani azt, amelyik minden időben a segítségünkre lehet, mert ami a jelenlegi körülményekhez tökéletes, lehet hogy a következő héten már túl kicsi és nem bír megküzdeni a vízmennyiséggel, vagy túl nagy akkor pedig kisebb vízmennyiség esetében feleslegesen fogyaszt.

Erre a problémára tökéletes megoldás a gépek bérlete, aminek köszönhetően akár naponta is változtatható a szivattyú teljesítménye az adott körülményekhez.

 

 

A szivattyúk főbb felhasználási területei:

  • építőipar
  • vízművek
  • csatornázási művek
  • erőművek
  • vegyipar
  • cementipar

Egy elárasztott vagy esetleg beázott épület víztelenítése utána a legfontosabb, a vizes helységek kitakarítása és a bevizesedett falak kiszárítása.

Professzionális takarítógépeket, ipari nedves porszívókat és párátlanítókat is tud kölcsönözni rövidebb-hosszabb időszakokra.

Minderre a Ramirent Kft. Dinamikus Bérleti Megoldása-ival TM kínál Önnek testre szabott megoldásokat.