Tavaszi újdonságok a MANDAM-tól tarlóhántásra

A lengyel gépgyár a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően 2013 tavaszára is számos újítással segíti a MANDAM gépek jövőbeni tulajdonosait. Ezek közül, ami a magyar piac számára is kiemelkedően fontos, egy korábbi szántóföldi kultivátor a TOP típusjelű sorozat továbbfejlesztéséből jött létre. Ez a kultivátor eddig csak nyírócsapos biztosítással volt elérhető. Az idei szezonban már elérhető ennek rugózott változata két választható kapaszár típussal, ezektől függően a SPEC-1, illetve SPEC-2 típusnévvel. Az előbbi változtatáson túl megerősítették a gép hengerfelfüggesztését, hogy a szintén újonnan elérhető nehezebb hengerek, DD, késes gyűrűs, illetve fogas hengereket is elbírja. A gép fő művelő eszközei és azok elrendezése nem változott, továbbra is a három sorban elhelyezett szárnyas kapák végzik a lazító-keverő munkát.

SPEC II 3,0 (8)n

Másik új gép a FLEX típusjelű nehéz kompaktor sorozat, ez a gépcsalád már nem számít újdonságnak a MANDAM-tól, hisz már 2011-ben Hannoverben bemutatásra került a függesztett kivitel akkor még egy fajta kapasorral. Idéntől ez a gép is elérhető, félig függesztett kivitelben (4 méteres munkaszélességtől), valamint választható lúdtalpkapás felszereltséggel is. A gép művelő szerszámainak sorrendje továbbra is változatlan. A gép elején található pálcás rögtörőt követi a három sorban elhelyezett két típusból választható kapasor, simító, valamint egy pálcás és egy crosskill jellegű nehéz henger kombinációjából álló tömörítő egység.

Flex kompaktor

Mindkét gép megtalálható a SATO-GÉP Kft. kínálatában simasági telephelyünkön, valamint számos, a közeljövőben megrendezésre kerülő gépbemutatón és expo-n. Néhány fontosabbat kiemelve ezek közül időrendben: Bábolnai Gazdanapok, Szentlőrinci Gazdanapok, Farmer Expo Debrecen, OMÉK.

talajművelés tarlóhántás technika