fbpx

Csillaggyűrűs hengerek a METALWOLF kínálatában

Írta: Agrárágazat-2022/4. lapszám cikke - 2022 április 06. -Hirdetés

A magyar tulajdonú METALWOLF Kft. kínálatában eddig is megtalálható volt a gyűrűshenger és a Cambridge henger, idén azonban már csillaghengert is választhatnak vásárlóik.

A gyűrűshengereket szántáselmunkálásra és hántott tarló lezárására használják leggyakrabban. A gyűrűshengerek munkájára kedvező felszínalakító hatás, illetve a mélyebb talajrétegekben történő tömörítés jellemző. A Metalwolf gyűrűshengereket 350 mm átmérőjű és 450 mm átmérőjű gyűrűkkel gyártják, 3,8; 4,2 és 5,2 méteres művelési szélességben készülnek, hagyományos és gumikeréken vontatott változatban. Hidraulikusan csukható gépeiket 5,2 méterestől 6,2 méteres művelési szélességig találják meg a felhasználók a kínálatukban. A Cambridge hengerek taréjos gyűrűkből és köztük szabad mozgású csillagelemekből épülnek fel. A Metalwolf Cambridge hengerek 4,8 méterestől 6,2 méteres művelési szélességű változatokban készülnek, valamennyihez kérhető simító is.

csillaggyűrűs henger

A gyűrűshenger és a Cambridge hengeris hidraulikusan csukható, nem kényszercsukásos, futóművét hidraulika mozgatja, így szükség esetén munkahelyzetben is kerékre emelhető.

Az idei évtől kezdve egy harmadik hengertípus is elérhető a Metalwolf portfóliójában: a csillaggyűrűs henger. A csillaggyűrűs elemekkel szerelt változatot sokan keresték, és a cég szívesen tett eleget a kérésnek. A Cambridge hengereknél már bevált erős vázszerkezet adott volt, ezt szerelték fel az újfajta hengertagokkal. A csillaghenger tagok lemezgrafitos öntöttvasból készülnek, 450 mm átmérővel. Népszerűségének számos oka van: ez a hengertípus nagyon jól aprítja a rögöket, de emellett porhanyítja és keveri is a talajt – természetesen a tömörítő hatása mellett. A hátrahagyott talajfelszín hullámos barázdákból áll, ezért a csapadék befogadására alkalmasabb, továbbá a szél szárító hatásával szemben is ellenállóbb. Az eszköz sokféle felhasználási lehetőséggel rendelkezik: alkalmas szántáselmunkálásra, vetést követő magágytömörítésre, de tarlóhántással egybekapcsolt talajlezárásra is. A gyepek talajának felületi tömörítésére is megfelelő eszköz.

A kalászos növények esetében a kiszáradást hatékonyan meg lehet előzni a megfelelő időben végzett hengerezéssel, amely a növény bokrosodását is elősegíti.

A Metalwolf csillaggyűrűs hengerei hidraulikusan csukhatóak, nem kényszercsukásosak, futóművüket hidraulika mozgatja, így munkahelyzetben is kerékre emelhetők. 4,8 méterestől egészen 6,2 méteres művelési szélességig elérhetőek. A henger rugóztatott simítólapokkal is rendelhető, a még egyenletesebb talajfelszín érdekében. Egy megbízható, strapabíró henger minden gazdaságban nélkülözhetetlen.

Keresse a METALWOLF csapatát, szívesen segítenek a választásban!

Csillaggyűrűs hengerek a METALWOLF kínálatában Cím: (legyen benne a főkulcsszó és lehetőleg a mezőgazdaság, max. 59 karakter)

Metalwolf