fbpx

Abroncsvilág: így kapaszkodj a meredek hegyi erdei lejtőn!

Írta: - 2023 október 04. -Hirdetés

Herbert Hainfellner osztrák erdészeti vállalkozó számára a biztonság az elsődleges szempont. Herbert és csapata a gutensteini Alpokban, Alsó-Ausztriában nyújt fakitermelési szolgáltatásokat, és gyakran dolgozik akár 48 fokos lejtőkön is. Az ő esetében az Alliance 643 Forestar III bizonyult olyan abroncsnak, amely teljes mértékben megfelel a szakmai követelményeknek.

„Az Ön erdeje jó kezekben” mottóval a Herbert Hainfellner Holzernte az egyik vezető erdészeti vállalkozó Bürgben, Neunkirchen környékén, Alsó-Ausztriában, és a fenntartható fakitermelésre összpontosít.

Herbert, a tulajdonos mindig olyan megoldásokat keres, amelyek meghaladják a szokásos teljesítményt. Az erdészeti szakember és 2011-ben alapított cége számára az egyénileg optimalizált technológia folyamatos keresése a mindennapok szerves részévé vált. Ez egyaránt vonatkozik az új Ecoforst csörlőre, a John Deere Harvester 1270G és a John Deere Forwarder 1510G speciális változataira, az Olofsfors lánctalpakra – és természetesen az új Alliance 643 Forestar III gumiabroncsokra is.

A berendezés módosításait a technológia beszállítójával, az Öforsttal, valamint a John Deere-rel és az Ecoforsttal szoros együttműködésben végzik és értékelik. A gépekre vonatkozó döntések meghozatalakor Herbert egyértelmű hitvallást követ: „Első a biztonság. Második az ár!”

Az Öforst ajánlásának megfelelően az Alliance 643 Forestar III-at választja aratógépének. „Mindent egybevetve, az egyik rönkszállítónkon használt régi Alliance 343 gumiabroncs futófelület-mintája nagyon jól teljesített, de a 643-as modellel szemben nem volt kompatibilis a lánctalpakkal. Ezért az új 643 Forestar III abroncsok nagy előrelépést jelentenek. Az idő 90%-ában leszerelt lánctalpakkal dolgozunk. Ezeknek stabilitást és megbízható tapadást kell biztosítaniuk, amikor a meredek lejtőkön dolgozunk. Bár az ár másodlagos, az Alliance gumiabroncsok egy kicsit még olcsóbbak is, mint a versenytársak gumiabroncsai, amelyeket azért szereltek a munkagépeinkre, mert „készleten voltak” – mondta a fakitermelési szakember.

Mivel a biztonság a legfontosabb, a teljesítmény az, ami számít. „Eddig 3000 órát használtuk az új Alliance 643 Forestar III gumiabroncsot – és a lánctalpak szoros felszerelésének, a stabilitásnak, a biztonságnak és az alacsony állásidőnek köszönhetően úgy véljük, ez volt a helyes döntés. Teljes mértékben elégedettek vagyunk” – teszi hozzá Harbert.

Ami azt illeti, a Yokohama Off-Highway Tires (YOHT) hivatalosan jóváhagyta az Olofsfors, Clarks és Pewag lánctalpgyártó cégek által gyártott lánctalpak Alliance 643 Forestar III és az Alliance 644 Forestar III gumiabroncsokra történő felszerelését és használatát. A lánctalpak tovább növelik a Forestar III gumiabroncs-portfólió már most is rendkívül lenyűgöző tapadási és flotációs jellemzőit. Továbbá a gumiabroncsok és a lánctalpak pozitív hatásainak kombinálása nagyszerű teljesítményt eredményez mind a meredek terepen, mind a nedves és puha talajon a masszív tapadás, az alacsony talajsérülés és az alacsony talajtömörödés tekintetében.

Nézd meg az erdei szakértőnket az alábbi videóban!