Bezárás

Agrárterméked értékét növeld feldolgozással

Írta: Barna Ferenc - 2022 december 15.

A megújult tananyaggal szakirányú továbbképzést indít a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Budai Campusa 2023. márciusában: egyedülálló módon foglalja össze a gyümölcs- és zöldségfeldolgozó ágazatban szükséges elméleti és gyakorlati ismereteket a nyersanyagoktól a feldolgozás-technológiákon át egészen a marketing területéig.

Zöldség és gyümölcs
A képzés összeállításánál az agráregyetem a piac által elvárt ismereteket, az elmélet és gyakorlat összhangját tartotta szem előtt (fotó: Pixabay)

Diplomával elismert képzés

A 3 féléves, diplomával elismert képzésen magas szintű technológiai és műszaki felkészültséget, valamint korszerű gazdasági, jogi és marketingismereteket lehet szerezni, de a termékfejlesztés, a minőségbiztosítás és az érzékszervi minősítés egyaránt fókuszba kerül. Ezeken túl a résztvevők az adalék- és csomagolóanyagok, valamint a témához kapcsolódó innovatív technológiák világában is elmélyülhetnek.

A képzés résztvevői a MATE Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet kitűnően felszerelt laborjaiban és tanüzemeiben mélyíthetik el készségszinten az elméletben megtanultakat. Emellett több tanulmányút is lesz, melyeken az ország jó nevű vállalkozásaival és elismert szakembereivel lehet megismerkedni, személyes benyomásokat és tapasztalatot cserélve.

A jövő kis- vagy középüzemeinek szakmai vezetőit képzik

A végzett hallgatók olyan versenyképes tudást szerezhetnek, amellyel képesek lesznek egy kis- vagy középüzem szakmai és vezetői feladatainak ellátására vagy akár saját kisüzem irányítására is.

A munka mellett elvégezhető képzés a felsőfokú diplomával nem rendelkezők számára is nyitott, ők tanfolyami keretek között vehetnek részt a képzésen.

A szakirányú továbbképzésre 2023. január 13-ig lehet jelentkezni.

További információk találhatók a MATE által üzemeltetett tematikus honlapon, illetve az online jelentkezés is innen indítható.

Forrás: MATE/Sajtóközlemény