fbpx

Európában elsőként akkreditált a NEVEX

Írta: Barna Ferenc - 2022 december 16.

Az innovatív és hatékony növényvédelmi megoldások alkalmazását támogatja a szakértők munkája – a NEVEX Institute Európában elsőként akkreditálva bekapcsolódik a teljeskörű dokumentáció értékelés folyamatába.

Vizsgálat
Az értékelési folyamatban szakmai specialisták vesznek részt (fotó: NEVEX)

Az akkreditált hatósági partner

A NEVEX Institute szakértői csapatával elősegíti a növényvédő szerek engedélyezésének független, pontos és hatékony tudományos értékelését, mint akkreditált hatósági partnerszervezet.

A vállalkozás – az Európai Unióban elsőként – egyedülálló minőségirányítási rendszer keretében, a növényvédő szerek teljes dokumentációját értékeli. A legfrissebb előírások és útmutatók szerinti egységes értékelési folyamat jelentősen lerövidítheti – a magyar gazdák számára kulcsfontosságú – újgenerációs készítmények növénytermesztési gyakorlatba történő bevezetésének idejét.

„Tájékoztatjuk az agrárium szereplőit, hogy a NEVEX Institute a Nemzeti Akkreditáló Hatóság által minősítve A-típusú ellenőrző szervezetként (nyilvántartási szám: NAH-3-0038/2022) végezheti tudományos értékelési munkáját” – olvasható a növényvédőszer-engedélyezésben jártas cég közleményében.

Októberben tájékoztattuk olvasóinkat, hogy együttműködési megállapodásban fektette le a közös munka alapjait a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) és a NEVEX Institute Kft., ezzel is a mezőgazdasági termelőket segítve, hogy minél előbb alkalmazhassák a korszerű termékeket.

Forrás: NEVEX/Közlemény