fbpx

Pénteken újra drágul a gázolaj, vége az árcsökkenésnek?

Írta: Kohout Zoltán - 2024 május 23.

Az állami, olajipari nyilatkozatokkal ellentétben még mindig messze vagyunk néhány környező ország gázolaj-átlagáraitól, de tény, hogy az utóbbi hetekben markánsan csökkent a traktorba, kombájnba, rakodóba való nafta ára. Most viszont megállni látszik a trend.

Pár hete a Kormányinfón jelentette be a nemzetgazdasági miniszter, hogy akár erővel is beavatkozik az üzemanyagárakba annak érdekében, hogy elérjük a régió szomszédos országainak átlagárait. Ez a folyamat meg is kezdődött, az utóbbi időszakban hetente két alkalommal is árcsökkentést jelentettek be. Most pénteken azonban, a holtankoljak.hu szerint míg a benzin ára változatlan marad, a gázolaj 2 forinttal drágul.

Nyilván nem a változás mértéke a figyelemreméltó, hanem az iránya. Különösen azért, mert Szlovákiában például már a lélektani 1,50 eurós határt közelíti a gázolaj ára, ami cikkünk megjelenésekor már durván 580 forintos szintet jelent… Ugyancsak olcsóbb a gázolaj a régió többi országában (Ausztriát kivéve) Romániában, Bulgáriában, Szlovéniában és Ukrajnában is.