fbpx

A hamisítás elleni technológiába fektet a Corteva

Írta: Sajtóközlemény - 2023 augusztus 10.

A Corteva Agriscience új technológiát vezet be Európában, amely segít megvédeni a gazdákat, a környezetet és a gazdaságokat a hamisított növényvédő szerek veszélyeitől.

A hamisítás elleni címkék

Bulgáriában, Magyarországon, Kazahsztánban, Lengyelországban, Szerbiában, Törökországban és Ukrajnában helyezik el a gyomirtó szereken az egyedi címkéket, és az elkövetkező években további országok is részesülhetnek a technológia előnyeiből.

Magyarországon az alábbi termékek kaptak idén egyedi QR-kóddal ellátott hamisítás elleni címkét: BelkarTM, BizonTM, ViballaTM.

A Scan4Check mobil-alkalmazáson keresztül a QR-kód beolvasásával a gazdálkodók ellenőrizhetik a termék eredetiségét, és megbizonyosodhatnak annak érvényességéről.

Az eredeti termék garantálja a biztonságot

A Corteva Agriscience EMEA marketingvezetője, Jean-Philippe Riffat elmondta: „A Corteva Agriscience-nél keményen dolgozunk az illegális növényvédő szerek kereskedelme ellen, amely a világ egyik vezető szervezett bűnözési tevékenysége. Az eredeti növényvédő szereket szigorú tesztelésnek és szabályozásnak vetik alá, hogy garantálják a megbízhatóságot a gazdák és a környezet számára, míg a hamisított termékeket egyáltalán nem tesztelik, és nagyon veszélyesek lehetnek. A hamisított termékek nemcsak az innovációt fékezik meg, hanem komoly kockázatot jelentenek az emberi egészségre, a biodiverzitásra és a mezőgazdasági termelők megélhetésére is.

Ez az új technológia egyszerű és biztonságos módot nyújt a gazdálkodók számára, hogy könnyen azonosíthassák, hogy valóban a Corteva Agriscience termékeiben alkalmazott technológiát és innovációt kapják. A pozitív hitelesítés biztosíthatja a gazdálkodókat arról, hogy az általuk használt termékek biztonságosak, és nem károsítják az élővilágot vagy a környezetet.

Az EU Szellemi Tulajdonjogi Hivatalának becslése szerint az illegális növényvédő szerek jelenleg az európai piac 14%-át teszik ki, az OECD pedig 6-10 milliárd dollárra becsüli az illegális kereskedelemmel kapcsolatos globális bevételeket.

Forrás: Corteva