Íme, a Yield Kit hozamtérképező készlet bármely kombájnra!

Írta: - 2022 május 23. -Hirdetés

Az agrárdigitalizáció egyre nagyobb hangsúlyt kap korunk mezőgazdaságában. Ezt felismerve egyre több termelő érdeklődik digitális mezőgazdasági eszközök iránt. Azzal együtt is, hogy a hozamtérképezős kombájnok száma hazánkban – az eszköz bekerülési értéke, illetve a kedvezőtlen ökonómiai kondíciók miatt – arányaiban jelenleg elmarad más eszközökétől. Ez akadályozhatja a precíziós technológiában rejlő előnyök teljes mértékű kiaknázását.

A Climate FieldView-val ez a probléma áthidalható. Az új hozamtérképező készletben, más néven a FieldView Yield Kit csomagban minden eszköz rendelkezésre áll ahhoz, hogy közvetlenül a kombájnból továbbítsa a hozamadatokat – márkától vagy a kombájn korától függetlenül. Egyszerűen, könnyen rászerelheti bárki saját kombájnjára, megteremtve ezzel az automatikus és felhőalapú hozamdokumentáció lehetőségét a gyakorlatban.

A kombájnra szerelve a FieldView Yield Kit nedvesség- és optikaihozam-szenzorai csatlakoznak a készletben található GPS-antennához és a FieldView adattovábbítóhoz (FieldView Drive). Ez egy kicsi, kompakt eszköz, ami lehetővé teszi a szakemberek számára, hogy a rögzített adatok dokumentálása által racionalizálhassák gazdálkodási tevékenységüket. Megfizethető áron a gazdálkodók automatikusan nyomon követhetik minden betakarítási műveletüket, egy helyen tárolhatják adataikat, és négyzetméterről négyzetméterre elemezhetik kultúrnövényük teljesítményét. Végül az adatokat felhasználva kézzelfogható profittá alakíthatják azokat, az alkalmazott technológiájukon keresztül.

A FieldView Drive bluetooth-on keresztül csatlakoztatja a mezőgazdasági berendezéseket az iPadhez – hasonlóan ahhoz, mint egy telefont a járműben lévő bluetooth-hoz. Így a gazdálkodók adatokat gyűjthetnek és tárolhatnak műveleteikről.

Innentől kezdve számtalan lehetőség nyílik. Miután a FieldView platformot telepítették az iPadre vagy mobileszközre, lehetővé teszi az azonnali, fülkében történő elemzést és távoli, élő, méterről méterre történő megfigyelést. Így elérhetőek a múltbeli adatok is. Ezek az adatkészletek – amelyeket a szatellitalapú felvételek egészítenek ki és támasztanak alá –, automatikusan zónázva lehetővé teszik az összefüggések komplex elemzését.

Mindez gyorsabb, pontosabb tervezést és elemzést jelent, aminek köszönhetően a saját adataink alapján alkalmazkodva az egyedi kondícióinkhoz, lehetőségünk van a profit növelésére, az inputok optimalizálása és/vagy a hozamaink növelése által. A FieldView felszabadítja a mezőgazdasági adatok valódi erejét – legyen szó akár a jövő évi fajták kiválasztásáról, vagy a különböző gombaölő szerek teljesítményének megismeréséről, összefüggésben a hozamadatokkal.

A FieldView-val való munka azt jelenti, hogy gyors, megalapozott döntéseket hozhat, hiszen a nyers adatok szinte azonnal felhasználható információkká válnak. A gépekből, szatellitről érkező adataink elérhetőek a fülkében, mobileszközön és számítógépen a szezon minden szakaszában, a vetéstől a betakarításig.

Ez nagyobb hatékonyságot és kisebb időveszteséget, de ami a legfontosabb – az inputok optimalizálását jelenti, ami nagyon komoly eredmény a jelen ökonómiai környezetben. Például, ha egy termelő a FieldView-val a változó vetési mennyiséget használja, úgy tudja maximalizálni vetőmag-befektetésének értékét, hogy a táblán belüli potenciálzónáihoz igazítja az adott genetikához tartozó alkalmazott tőszámot. Ugyanez a mechanizmus vonatkozik a tápanyag-utánpótlásra és növényvédelemre is. Csak azt juttassuk ki, amire a növényeknek szükségük van a tábla egy adott területén!

A 2015 óta a Föld számos országában elérhető Climate FieldView döntéstámogató eszköz segítségével a termelők komplex elemzéseket, megalapozott döntéseket hozhatnak a hozamok optimalizálása, a hatékonyság maximalizálása és a kockázatok csökkentése érdekében. A FieldView-t jelenleg több mint 24 millió hektáron használják az Egyesült Államokban, Kanadában, Brazíliában és Európában.

További felvilágosításért keressen bennünket bizalommal:

Hajdu Attila (+36 20 413 8393)
Precíziós gazdálkodási menedzser – Magyarország

Gergácz Ildikó (+36 20 233 7579)
Precíziós gazdálkodási specialista – Dél-Magyarország

Sebestyén Gergely (+36 70 653 1713)
Precíziós gazdálkodási specialista – Nyugat-Magyarország

Virág Zsombor (+36 20 519 2752)
Partnerelégedettségi specialista – Magyarország

vagy forduljon területileg illetékes Bayer szaktanácsadó kollégánkhoz, illetve látogasson el a ClimateFieldView weboldalára vagy Youtube csatornájára!

Bayer logó