fbpx

Szántóföldi növények áttelelése csúcsformában?

Írta: Agrárágazat-2022/12. lapszám cikke - 2022 december 06. -Hirdetés

Jó lombtrágyával nem luxus a gazdának!

Az a gazdálkodó, aki a kiszámíthatatlan gazdasági környezetben reális hektárköltségekkel szeretné csúcsformába hozni az állományokat, nem tévesztheti szem elől: lombtrágyáknál nem mennyiségekből, hanem technológiából kell több! Az ICL Agroleaf Power lombtrágyákat ilyen szemlélettel alkották meg.

Az ICL lombtrágyák speciális adalékanyagokkal biztosítják az azonnali tápelemhatást és az átlagon felüli hatástartamot, így még extrém évben is növelik a termésbiztonságot.

Az M-77-kiegészítéssel a hagyományos termékeknél gyorsabban válik felvehetővé az Agroleaf Power lombtrágyák valamennyi tápanyaga, a kezelések szinte azonnal javítják a stressztűrő képességet. Az ICL DPI (Double Power Impact) technológia fokozza az anyagcsere-folyamatokat, a tápelemek jobb hatásfokkal épülnek be a növényekbe. A kísérleti eredmények szerint a lombtrágyák jobb kondícióba hozzák a növényeket, ami növeli a gyökértömeget és annak aktivitását is. Ezzel a talaj amúgy kötött tápelemkincse is a növényekért dolgozik a kezelések után!

Az őszi állományfelkészítéshez az ideális foszfortúlsúlyos lombtrágya: Agroleaf Power High P 12-52-5 mikroelemcsomag-kiegészítéssel! Mindent tartalmaz, ami a gyors gyökérképződéshez, az energiaháztartás szinten tartásához fontos a növénynek.

Javasolt dózisa: kalászosokban 3–5 kg/ha, repcében 4–5 kg/ha, 200–1000 liter vízben feloldva.

Az Agroleaf Power termékek között találunk a tavaszi nitrogénigényes időszakra ideális, valamint a termés minőségi mutatóit javító kultúraspecifikus lombtrágyákat is.

A plusz hozamok bőven fedezik a lombtrágyakezelések többletköltségeit. Ingyenes szaktanácsadásért, az ideális ICL termékek kiválasztáshoz keresse az ICL műtrágyagyár magyarországi területi képviselőjét!

Rácz Gábor
növényvédelmi szakmérnök, ICL